Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 13.9.2021 16.48

Potilasturvallisuusviikkoa vietetään Tyksissä

Avainsanat:

Tällä viikolla vietetään potilasturvallisuusviikkoa. Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut syyskuun 17. päivän Maailman potilasturvallisuuden päiväksi. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta potilasturvallisuudesta. Tämän vuoden teemana on äidin ja vastasyntyneen turvallisuus.

Viikon aikana on erilaisia koulutuksia ja viikko huipentuu perjantain potilasturvallisuuspäivään.

Maailman potilasturvallisuuspäivä.

Potilasturvallisuuspäivä perjantaina 17.9.

Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus järjestää yhteistyössä sairaanhoitopiirien kanssa webinaarin aiheesta "Onko lottovoitto synnyttää Suomessa?" Ilmoittaudu viimeistään 15.9. 

Potilasturvallisuuspäivän teemaväri on oranssi. Henkilökunta pukeutuu oranssiin mahdollisuuksien mukaan ja päivän aikana syntyvät vauvat saavat oranssit pipot tai sukat. Illalla Turun kirjastosilta, U-sairaala, T-sairaala sekä Majakkasairaala valaistaan oransseilla valoilla.

Hoitohenkilökunnalle ja muille kiinnostuneille järjestetään potilasturvallisuusteemasta koulutuksen 14.9. klo 12–15. Koulutustilaisuus on maksuton Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloiden, terveyskeskusten ja kuntien henkilöstölle. Muilta peritään 30 euron osallistumismaksu.