Hyppää pääsisältöön

Näytteenotto Varsinais-Suomen hyvinvointialueella

Avainsanat:

Laboratorion näytteenotto Varsinais-Suomen hyvinvointialueella (Varha).

Varha logo.

Tyks Laboratoriot järjestää näytteenottotoiminnan Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Hyvinvointialueen myötä Kaarinan, Kemiönsaaren, Naantalin, Paraisten, Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ja Someron laboratoriot liittyivät Tyks Laboratorioihin. Näytteenottokäytäntöjä tullaan yhtenäistämään vaiheittain. Muutosten toteutumisen jälkeen ajat näytteenottoon varataan yhteisestä Vihta-ajanvarausjärjestelmästä ja näytteenotossa voi käydä kaikissa Tyks Laboratorioiden toimipaikoissa.

Tyksin lähetteellä varsinaissuomalaiset voivat käydä näytteenotossa edelleen kaikissa laboratorioissa, kuten aiemmin.

Ennen käytäntöjen yhtenäistymistä

Perusterveydenhuollon näytteenotto kunnissa, joissa näytteenottokäytännöt muuttuvat vuonna 2023. Alla toimipaikkakohtainen linkki ajanvaraukseen sekä mahdollinen näytteenottopaikka.

Tietoja päivitetään muutosten edistyessä. (päivitetty 27.6.2023)

 

Kaarina, varattavat ajat 11.8.2023 saakka Varsinais-Suomen hyvinvointialue - Kaarina (terveytesi.fi) tai puhelimitse Kaarinan omasta ajanvarauksesta (02 588 2253). Ajanvaraukset 14.8.2023 alkaen on avattu Tyks Laboratorioiden verkkoajanvaraukseen.

 

KemiönsaariLaboratorio Kemiö, Kemiönsaaren kunta | Varha, näytteenotto mahdollista Kemiön ja Taalintehtaan laboratorioissa.

 

Naantali, ajanvaraukset 1.3.2023 alkaen on avattu Tyks Laboratorioiden verkkoajanvaraukseen.

 

Parainen, ajanvaraukset 1.3.2023 alkaen on avattu Tyks Laboratorioiden verkkoajanvaraukseen. Ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse (02 454 5830).

 

Pöytyä ja Aura, eTerveyspalvelut (Varha.fi), näytteenotto mahdollista Pöytyän ja Auran laboratorioissa.

 

Somero, Ajanvaraukset 2.5.2023 alkaen on nyt avattu Tyks laboratorioiden verkkoajanvaraukseen. Ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse (02 454 5830).

Toimipisteet

Laboratorio, Parainen

Näytteenotto ajanvarauksella.

Laboratorio, Naantali

Näytteenotto ajanvarauksella, ilman ajanvarausta arkisin klo 9-10.

Laboratorio, Kaarina

Näytteenotto ajanvarauksella, lisäksi vuoronumerolla tiistaisin ja torstaisin klo 8–10. INR-näytteille voi tulla ilman ajanvarausta ma–to klo 12–13.