Hyppää pääsisältöön

Näytteenotto Varsinais-Suomen hyvinvointialueella

Avainsanat:

Laboratorion näytteenotto Varsinais-Suomen hyvinvointialueella (Varha).

Varha logo.

Tyks Laboratoriot järjestää näytteenottotoiminnan Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Hyvinvointialueen myötä Kaarinan, Kemiönsaaren, Naantalin, Paraisten, Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ja Someron laboratoriot liittyivät Tyks Laboratorioihin. Näytteenottokäytäntöjä tullaan yhtenäistämään vaiheittain. Muutosten toteutumisen jälkeen ajat näytteenottoon varataan yhteisestä Vihta-ajanvarausjärjestelmästä ja näytteenotossa voi käydä kaikissa Tyks Laboratorioiden toimipaikoissa.

Tyksin lähetteellä varsinaissuomalaiset voivat käydä näytteenotossa edelleen kaikissa laboratorioissa, kuten aiemmin.

Ennen käytäntöjen yhtenäistymistä

Perusterveydenhuollon näytteenotto kunnissa, joissa näytteenottokäytännöt muuttuvat vuonna 2023. Alla toimipaikkakohtainen linkki ajanvaraukseen sekä mahdollinen näytteenottopaikka.

Tietoja päivitetään muutosten edistyessä. (päivitetty 30.3.2023)   

                                                

KaarinaVarsinais-Suomen hyvinvointialue - Kaarina (terveytesi.fi), näytteenotto mahdollista Kaarinan laboratoriossa.

 

KemiönsaariLaboratorio Kemiö, Kemiönsaaren kunta | Varhanäytteenotto mahdollista Kemiön ja Taalintehtaan laboratorioissa.

 

Naantali, ajanvaraukset 1.3.2023 alkaen on avattu Tyks Laboratorioiden verkkoajanvaraukseen.

 

Parainen, ajanvaraukset 1.3.2023 alkaen on avattu Tyks Laboratorioiden verkkoajanvaraukseen. Ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse (02 454 5830).

 

Pöytyä ja AuraeTerveyspalvelut (Varha.fi), näytteenotto mahdollista Pöytyän ja Auran laboratorioissa.

 

Somero, varattavat ajat 28.4.2023 saakka Someron oman ajanvarauksen kautta Varsinais-Suomen hyvinvointialue - Somero (terveytesi.fi). Ajanvaraukset 2.5.2023 alkaen on nyt avattu Tyks laboratorioiden verkkoajanvaraukseen. Ajanvarauksen voi tehdä myös puhelimitse (02 454 5830).

Toimipisteet

Laboratorio, Parainen

Näytteenotto ajanvarauksella.

Laboratorio, Naantali

Näytteenotto ajanvarauksella, ilman ajanvarausta ma-to klo 9-10.

Laboratorio, Kaarina

Näytteenotto toistaiseksi vain Kaarinan asiakkaille. Ajanvaraus toistaiseksi Kaarinan oman puhelinajanvarauksen tai sähköisen asioinnin kautta.

Laboratorio, Riihikoski

Näytteenotto toistaiseksi vain Pöytyän asiakkaille. Ajanvaraus toistaiseksi Pöytyän oman puhelinajanvarauksen tai sähköisen asioinnin kautta.