Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
7. kerros.

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Foniatrian poliklinikan sairaanhoitaja ja lääkäreiden soittoaikojen varaus

Puhelin, Foniatrian poliklinikan sairaanhoitaja ja lääkäreiden soittoaikojen varaus: 02 313 9967

Aukioloajat

Ma–Pe 8.00–15.00

Tutkimme ja hoidamme kurkunpään sairauksia, sekä niiden aiheuttamia ääni- ja nielemishäiriöitä. Keskeisin potilasryhmämme on äänihäiriöiset aikuiset. Tutkimme myös lasten äänihäiriöitä, mutta lasten puheen- ja kielenkehityksen erityisvaikeudet kuuluvat lastenneurologian yksikön toiminta-alueeseen.

Foniatria

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä, jonka perusteella arvioimme hoidon kiireellisyyden. Poliklinikka toimii ajanvarauksella ja vain virka-aikoina.

Ensikäyntiin foniatrian poliklinikalle on hyvä varata aikaa 1–2 tuntia. Poliklinikalla tehtäviin tutkimuksiin ei tarvitse erityisesti valmistautua – tutkimuspäivänä saa syödä ja ottaa lääkkeet normaalisti.

Yleisimpiä kurkunpään sairauksia ja akuutteja äänihäiriöitä hoidetaan kaikissa korva-, nenä-, kurkkutautien yksiköissä. Erityisesti pitkittyneiden tai muuten ongelmallisten tilanteiden selvittelyssä voidaan tarvita foniatrian poliklinikan lääkäreiden ja puheterapeuttien erityisosaamista.

Tyksin foniatrian poliklinikalla on laadukas stroboskopialaitteisto, joka mahdollistaa tarkan diagnostiikan. Foniatrian poliklinikalla suunnitellaan myös tarvittavat fonokirurgiset toimenpiteet ja toteutetaan leikkauksen jälkiseuranta.

Kuulumme Tyksin Operatiivisen toiminnan ja syöpätautien toimialueeseen.

Sairaalat