Hyppää pääsisältöön

Lastenneurologian vastaanotto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
2. Kerros, L-lohko (B-hissit).

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Lastenneurologian poliklinikka (aikojen perumiset ja siirrot, muut akuutit asiat)

Puhelin, Lastenneurologian poliklinikka (aikojen perumiset ja siirrot, muut akuutit asiat): 02 313 1432
Ma–To 8.15–9.00

Neuropsykologien konsultaationumero ammattilaisille

Puhelin, Neuropsykologien konsultaationumero ammattilaisille: 050 407 9096
Ke 8.00–9.30

Aukioloajat

Ma–To 8.00–16.00
Pe 8.00–14.00

Soittoajat

Ma–Ti 8.30–9.00, 13.00–14.00
Ke 13.00–14.00
To 8.30–9.00, 13.00–14.00

Lastenneurologisessa yksikössä tutkimme ja hoidamme lapsia joilla on todettu tai epäillään olevan jokin neurologinen sairaus tai merkittävä kehitysviive.

Majakkasairaalan moniammatillisella lastenneurologian poliklinikalla hoidamme esimerkiksi seuraavia lastenneurologisia ongelmia: lasten epilepsia ja muut kohtaukselliset tilat, vaikea päänsärky, aivovammojen jälkihoito, liikuntavammat, riskilasten varhainen kehitysseuranta, lihassairaudet, liikehäiriöt. Lisäksi Majakkasairaalassa toimii laaja-alainen moniammatillinen kuntoutuspoliklinikkamme, joka palvelee pääasiassa liikuntavammaisia, monivammaisia ja akuuttikuntoutusta vaativia potilaita. Lisäksi Majakkasairaalassa toimii lasten toiminnallisten häiriöiden poliklinikka.

Koko yksikkömme vastaa myös lastenneurologian peruskoulutuksesta terveydenhuollon ammattihenkilöille ja ammatillisesta jatkokoulutuksesta. Tehtäviimme kuuluu lisäksi monipuolinen lastenneurologian alaan liittyvä opetus-, tutkimus- ja kehitystyö.

 

Tutkimusjakso

Lapsen kehitystä ja sen erityispiirteitä arvioidaan moniammatillisessa työryhmässä. Kuntoutustutkimukseen kuuluu lapsen kokonaistilanteen kartoitus omahoitajan, lääkärin ja kuntoutusohjaajan toimesta. Lisäksi kehityksen eri osa-alueisiin perehtyneet erityistyöntekijät, esimerkiksi puheterapeutti, psykologi, toimintaterapeutti ja fysioterapeutti, arvioivat lapsen kehitystaitoja ja toimintakykyä. Tutkimusjakson päätteeksi yhdessä perheen kanssa pidetään keskustelutilaisuus, jossa näkemykset lapsen kuntoutuksen tarpeesta kootaan yhteen.

Kuntoutussuunnitelmaan kirjataan lapsen tarvitsemat kehitystä tukevat toimenpiteet, esimerkiksi terapiasuositukset, apuvälineet ja sosiaalinen kuntoutus. Kuntoutussuunnitelma on voimassa sovitusti 1-3 vuotta. Lapsen kuntoutusta arvioidaan uudelleen seurantakäynneillä, jotka sovitaan esimerkiksi Tyksin lastenneurologian yksikköön, oman kunnan terveyskeskukseen tai erityishuoltopiirin neuvolaan.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. ​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Sairaalat