Hyppää pääsisältöön

Kuntoutus- ja aivovammapoliklinikka

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks U-sairaala
Kiinamyllynkatu 4-8
Turku
A-siipi, 3. krs.

Postiosoite

PL 52
20521 Turku
Ma–Pe 8.00–14.00

Aukioloajat

Ma–To 8.00–15.00
Pe 8.00–14.00

Arvioimme ja hoidamme tapaturmaisten aivovammojen ja niskan retkahdusvammojen jälkitiloja sekä teemme kuntoutuksen arviointia ja seurantaa.

Poliklinikallamme toimivat seuraavat vastaanotot:

  • aivovammat
  • kuntoutustutkimus
  • moniammatillinen kuntoutustyöryhmä.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä tai jatkoseurantaan vuodeosastohoidon jälkeen.

Kuulumme Tyksin Neurokeskukseen.

Aivovammat

Arvioimme ja hoidamme tapaturmaisten aivovammojen ja niskan retkahdusvammojen jälkitiloja. Tällaiset vammat ovat syntyneet esimerkiksi liikenneonnettomuuksissa, kaatumis- tai putoamistapaturmissa, pahoinpitelyissä tai työtapaturmissa.

Hoidon sisältö ja kesto ovat hyvin yksilöllisiä vaihdellen yhdestä arviointikäynnistä pitkäkestoiseen seurantaan. Pääosa pitkäaikaisseurannoista ohjataan muualle.

Kuntoutustutkimus

Kuntoutustutkimus on lakisääteistä toimintaa, jonka tavoitteena on selvittää ammatillisen kuntoutuksen edellytyksiä henkilöillä, joiden työkyky on sairauksien vuoksi rajoittunut.

Kuntoutustutkimuksessa kartoitamme tutkittavan koulutus- ja työhistoriaa sekä terveydelliset rajoitteet ja niiden hoito- ja kuntoutusmahdollisuudet. Laadimme jatkosuunnitelman yhteistyössä tutkittavan kanssa.

Moniammatillinen kuntoutus

Teemme moniammatillista kuntoutuksen arviointia ja seurantaa neurologisesta vaikeavammaisuudesta kärsiville potilaille. Tärkeimpiä potilasryhmiämme ovat liikehermojen rappeumasairautta (ALS-tauti), vaikeita aivohalvauksen tai aivovammojen jälkitiloja sekä vaikeaa MS-tautia sairastavat potilaat.

Lähiomaisen tai henkilökohtaisen avustajan mukanaolo käynneillä on yleensä tarpeellista.

Sairaalat