Hoppa till huvudinnehåll

Avdelningen för barn- och ungdomskirurgi, samt ortopedi

Nyckelord:

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

ÅUCS Fyrsjukhus
Keramikfabriksgatan 5
Åbo
våning 4, J-vingen, A-hissar

Postadress

PB 52
20521 Åbo
må–fr 8.00–15.00

På avdelningen vårdas i huvudsak barn och unga under 16-år som behöver kirurgisk vård. I undantagsfall kan våra patienter även vara unga vuxna.

Vi vårdar patienter från barnkirurgins olika verksamhetsområden. Enheten är en del av Tyks Orto, som är ett centrum för specialkompetens inom sjukdomar i stöd- och rörelseorgan  hos barn och unga. Dessutom vårdar vi patienter med öron-, näs- och halssjukdomar, samt också neurokirurgiska barnpatienter.

Patienterna kommer till på remiss av läkare, elektivt, eller via jourmottagningen. Till elektiva operationer skickas en brevkallelse. Dagen innan operationen blir ni uppringd av tidsbokaren. Jourpatienter kommer till oss via barnkirurgiska polikliniken, jouren för barn och unga, eller Åboregionens samjour.

Vårdtiden beror på vilket ingrepp som har gjorts, samt patientens individuella behov. Jouringreppen kan påverka de elektiva ingreppens tidtabell. Det är bra att reservera tillräckligt med tid då man kommer till avdelningen, till exempel ett helt dygn. Även om man kommer in för ett litet ingrepp.

Vi hör till ÅUCS Barn- och ungdomskliniken.

Sjukhus