Hyppää pääsisältöön

Kliinisen neurofysiologian palvelualue

Teemme ääreis- ja keskushermoston, aistijärjestelmien toiminnan ja unen diagnostisia tutkimuksia polikliinisesti kliinisen neurofysiologian yksikössä Tyksin Majakkasairaalassa sekä päivystyksellisesti Tyksin eri osastoilla. Diagnostisten tutkimusten lisäksi hoidamme potilaita kajoamattomilla neuromodulaatiomenetelmillä (aivojen sarjamagneettistimulaatio ja heikko tasavirtastimulaatio) sekä valvomme hermoston, lihaksiston ja aistielinten toimintaa leikkauksen aikana ja tehohoidossa.

Toimimme Tyksin Majakkasairaalan 5. kerroksessa (Toimipistesivulle). Koulutamme yhteistyössä yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa erikoistuvia lääkäreitä, lääketieteen kandidaatteja ja hoitoalan opiskelijoita (Bioanalyytikko AMK). Osastollamme on myös mahdollisuus suorittaa sairaalafyysikon pätevyyteen vaadittavaa yliopistosairaalakoulutusta.

Tieteellinen tutkimus on oleellinen osa toimintaamme. Teemme itsenäistä tutkimustyötä ja osallistumme paikallisiin (Tyks, TY), kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin.

Kliinisen neurofysiologian (KNF) yksikkö on toiminut FINASin (Finnish Accreditation Service) akkreditoiman laadunhallintajärjestelmän mukaisesti vuodesta 2003 alkaen. Olemme erikoisalamme ensimmäinen akkreditoitu laboratorio Suomessa ja tiettävästi myös koko maailmassa. Akkreditointipäätös perustuu kansainväliseen standardiin EN ISO/IEC 17025:2017.