Hyppää pääsisältöön

Vanhemmat vahvasti mukaan – perhelähtöistä tehohoitoa

Vanhemmat Vahvasti Mukaan on osastollamme kehitetty koulutusmalli, joka edistää perhekeskeisiä hoitokäytäntöjä vastasyntyneiden tehohoidossa.

Koulutus perustuu oletukseen, että vastasyntyneelle vauvalle vanhempien tarjoama läheisyys ja hoiva sekä orastava suhde heihin ovat elintärkeitä. Ne muodostavat vauvan kannalta keskeisen ja korvaamattoman kasvu- ja kehitysympäristön. Olemalla vauvansa lähellä ja osallistumalla hänen hoivaamisensa vanhemmat voivat tukea oman vauvansa kehitystä myös vauvan sairaalahoidon aikana.

Vanhemmilla on usein luontainen tarve hoivata ja suojella vastasyntynyttä vauvaansa olemalla lähellä häntä ja opettelemalla tuntemaan hänet. Näin ollen eroon joutuminen vastasyntyneestä voi aiheuttaa stressiä ja pahaa oloa myös vanhemmille. Vanhempien rajoittamaton oikeus osallistua vauvansa hoitoon sairaalassa tukee myös heidän omaa hyvinvointiaan ja sen kautta suhdetta vauvaan.

Se, kuinka paljon vanhemmat viettävät aikaa vauvansa luona sairaalassa ja osallistuvat hänen hoivaan liittyy siihen, kuinka heidät otetaan vastaan, kuinka heidän annetaan osallistua vauvansa hoivaan ja kuinka heidän mielipiteitään huomioidaan heidän vauvaansa liittyvässä päätöksen teossa. VVM-koulutuksella pyritään vaikuttamaan vastasyntyneiden tehohoidon henkilökunnan tapaan tukea vanhemman ja lapsen välistä suhdetta sekä työskennellä yhteystyössä vanhempien kanssa.

Olemme kouluttaneet koko henkilökuntamme Tyksin keskolassa Vanhemmat Vahvasti Mukaan -koulutusmallilla. Lisäksi toimimme koulutusyksikkönä.

Vanhemmat Vahvasti Mukaan -koulutusmallin osaavan henkilökunnan tunnistat VVM-logolla varustetusta pinssistä.

Katso englanninkielinen Vanhemmat Vahvasti Mukaan -video (Dreambroker).