Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 16.4.2014 16.45

Tiedote Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen johtokunnan kokouksesta 24.10.2013

Avainsanat:

Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen johtokunta päätti yksimielisesti kokouksessaan 24.10.2013, että Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ostopalveluna hankittavan ensihoitopalvelun kilpailutus keskeytetään hankintalain pykälän 73a perusteella. Nyt saadut tarjoukset ovat liian kalliita ja ylittävät merkittävästi budjettiin varatut määrärahat.

Johtokunta päätti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi ensihoitopalvelun 1.1.2014 alkavan kauden väliaikaisen järjestelyn ehdotukset. Johtokunta käsittelee asiaa uudelleen 4.11. pidettävässä kokouksessa.

Johtokunta hyväksyi toimitusjohtaja Päivi Luceniuksen päätösesityksen, jonka mukaan sairaanhoitopiirin ensihoidon palvelutasopäätös arvioidaan uudelleen mahdollisimman nopealla aikataululla. Tarvittavat muutosehdotukset annetaan sairaanhoitopiirin hallitukselle ja valtuustolle vuoden 2014 aikana.

Johtokunta päätti jättää pöydälle toimitusjohtajan päätösesityksen, jossa ehdotettiin ostopalveluna hankittavan ensihoitopalvelun toteuttamista välittömän lähtövalmiuden toimintamallilla.

Esityslistalla ollut vuoden 2014 talousarvio poistettiin listalta, eikä sitä niin ollen käsitelty.

Lisäksi johtokunta merkitsi tiedokseen Turun kaupungin lähettämän ilmoituksen ja konserniohjeen.


Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote kunnallisen hallintoelimen kokouksesta. Siinä pyritään kertomaan merkittävimmät kokouksessa tehdyt päätökset taustatietoineen, mutta ei välttämättä kerrota kaikista kokouksessa käsitellyistä asioista. Pöytäkirjat ja esityslistat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi/