Hyppää pääsisältöön

Leikin ja vapaa-ajan ohjaustoiminta

Tarjoamme lapsille lasten-, vapaa-ajan- ja askartelunohjaajan palveluita. Ohjaajat kiertävät osastoja lukujärjestyksensä mukaisesti. Mikäli kaipaat omalle lapsellesi mukavaa yhdessäoloa, leikinohjausta tai vaikka vanhemman kahvitaukoa, pyydä lapsesi hoitajaa tiedustelemaan ohjaajien saatavuutta. Voit myös aina itse tarttua ohjaajaa hihasta!

Tieteellinen tutkimus Lasten ja nuorten klinikalla

Tutkimustoimintamme tapahtuu yhteistyössä Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja lastentautiopin kanssa. Tutkimus- ja julkaisutoimintamme on erittäin aktiivista ja myös kansainvälisesti merkittävää.

Harvinaissairauksien yksikkö

Tulosryhmäämme perustettiin vuonna 2015 Tyks harvinaissairauksien yksikkö, joka edistää harvinaisia sairauksia sairastavien lapsi- ja aikuispotilaiden hoitoa.

Sairaalakoulu Kiinamylly

Klinikallamme toimii sairaalakoulu Kiinamylly. Sairaalahoidossa olevien oppilaiden lisäksi koulussamme annetaan opetusta psykiatrisessa avohoidossa oleville oppilaille, joiden koulunkäynti on keskeytynyt tai on vaarassa keskeytyä psyykkisten ongelmien vuoksi.

Potilaan tarina

Collinin ja Adamin tarina

Kaksospojat syntyivät keskosina kiireellisessä sektiossa Ahvenanmaan keskussairaalassa. Heidät kuljetettiin Tyksiin hoitoon, yksi kerrallaan.