Hyppää pääsisältöön

Tyks Neurokeskus

Tyksin Neurokeskus vastaa neurologisesta ja neurokirurgisesta erikoisairaanhoidosta ja päivystyksestä sekä kuntoutuksesta Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Tarjoamme erikoissairaanhoidon tasoista palvelua ja kuntoutusta myös Satakunnan, Ahvenanmaan ja Vaasan alueen potilaille. Valinnanvapauden perusteella otamme neuropotilaita hoitoon kaikkialta lääkärin lähetteellä.

Suurimmat potilasryhmämme ovat aivoverenkiertohäiriö-, aivokasvain- ja aivovammapotilaat. Hoidamme myös lapsipotilaita, jotka tarvitsevat neurokirurgista hoitoa. Vuodeosastoillamme hoidetaan pääasiassa päivystys- ja leikkauspotilaita.

Neurokeskus toimii aktiivisesti useissa Tyksin Huippuosaamisyksiköissä. Tutustu: Aivovammakeskus, PET-keskus, Syöpäkeskus, Uni- ja hengityskeskus ja Neuromodulaatiokeskus.

Palvelualueemme

Tutkimus Neurokeskuksessa

Neurokeskuksessa teemme aktiivista tutkimusta liittyen neurologisten ja neurokirurgisten tautien syntymekanismeihin, diagnostiikkaan ja hoitoihin. Tutkijamme ovat kansainvälisesti arvostettuja ja meillä on käynnissä lukuisia kliinisiä hoitotutkimuksia potilaillemme.

Valtakunnallinen PET-keskus Turussa mahdollistaa poikkeuksellisen hyvät olosuhteet merkittävälle aivotutkimukselle ja Turku Brain and Mind Center yhdistää alueen tutkimusryhmät ja on samalla Kansallisen neurokeskuksen aluekeskus

Tutkimushoitajat

Neurokeskuksen tutkimushoitajat ovat neurohoitotyön ja tutkimuksen ammattilaisia. Suunnittelemme tutkimukseen osallistumisen sinulle sujuvaksi ja toteutamme tutkimukseen liittyviä toimenpiteitä sekä seurantaa.

Tutkimuspotilaana saat tietoa terveydentilastasi ja olet mukana edistämässä tehokkaampien hoitokeinojen kehittämistä. Tutkimusta ei voi olla olemassa ilman tutkimuspotilaita, me olemme täällä sinua varten. Lisätietoa osallistumisesta kliinisiin tutkimuksiin EUPATI Suomen sivuilta.

Tutustu tarkemmin tekemäämme tutkimukseen Turun yliopiston Kliinisten neurotieteiden oppiaineen sivuilta.

Neuropotilaan hoidon erityispiirteitä

Tulosryhmän yhteystiedot

Toimiston osoite:
Tyks T-sairaala, 5. kerros, E-osa
Hämeentie 11, Turku

Postiosoite:
PL52, 20521 Turku

Tulosryhmän hallinto:

Jaakko Rinne

Tulosryhmäjohtaja

Neurokirurgian professori

Neurokeskus

Sari Johansson

Ylihoitaja

Neurokeskus

Valtteri Kaasinen

Neurologian professori

Ylilääkäri

Neurokeskus

Neurokeskuksen palvelualuejohtajat:

Pauli Ylikotila

Palvelualuejohtaja, Aivoverenkiertohäiriöiden hoito

Apulaisylilääkäri

Neurokeskus

Melissa Rahi

Palvelualuejohtaja, Neurokirurgisen potilaan hoito

Osastonylilääkäri

Neurokeskus

Merja Soilu-Hänninen

Palvelualuejohtaja, Yleisneurologia

Ylilääkäri, Neurokeskus poliklinikka

Neurokeskus

Tutustu potilaan tarinoihin