Hyppää pääsisältöön

Syöpä

Syöpä on yleissana ryhmästä erilaisia tauteja, joille yhteinen piirre on solujen hallitsematon jakautuminen. Syöpätaudit voidaan jaotella eri ryhmiin syövän sijainnin ja kasvutavan mukaan. Lasten syövät eroavat aikuisten syöpätaudeista, koska niiden biologinen tausta on suurimmassa osassa syöpämuotoja erilainen. Siksi myös tautien yleisyydessä ja esiintymisessä on selkeitä eroavuuksia.

Tältä sivulta löydät lisää tietoa syövästä ja sen hoidosta Tyksissä.

Katso hoitoonpääsyajat

Näin pääset syöpähoitoihin Tyksissä

Tarvitset lääkärin lähetteen päästäksesi erikoissairaanhoitoon. Syövän hoito aloitetaan aina kiireellisesti, joten sairaalaan tullut lähete käsitellään viivytyksettä. Syöpäkeskus valvoo syövän hoidon toteutumista seuraamalla aikaa, joka kuluu potilaan lähetteen saapumisesta ensimmäiseen hoitokontaktiin.

Tutustu huippuosaamisyksikköön

Tyks Syöpäkeskus – sinua varten

Tyks syöpäkeskus järjestää syövän hoitoa ja tutkimusta Varsinais-Suomessa. Vastaamme syövän ehkäisystä, diagnostiikasta, hoidosta ja kuntoutuksesta sekä korkeatasoisesta syöpätutkimuksesta ja koulutuksesta erikoissairaanhoidon tasolla. Me olemme sinua varten – olet sitten syöpäpotilas, tutkija tai syöpäkeskuksen työntekijä.