Hyppää pääsisältöön

Hohtosiivet (3–5-vuotiaat)

Hohtosiivet on Tyksilän päiväkodin 3-5-vuotiaiden ryhmä.

Henkilökunta

 • Kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa
 • lastenhoitaja

Päiväohjelma

 • 6.30–7.30 Päiväkoti aukeaa, kokoontuminen Kultasiipien ryhmässä
 • 7.30 Siirtyminen omaan ryhmään
 • 7.30–8.15 Rauhallisia leikkejä, pelejä
 • 8.15 Aamupala
 • 8.30–9.00 Lukuhetki
 • 9.00–10.00 Toimintahetki (työskentelemme pienryhmissä)
 • 10.00–11.10 Ulkoilu
 • 11.15–11.30 Päiväpiiri: kalenteri, kirjan lukua, leikkejä, lauluja ym.
 • 11.30 Ruokailu
 • 12.00–13.00 Lepohetki, sadun kuuntelua
 • 13.00–14.00 Lapset heräävät päiväunilta,  rauhallisia leikkejä, pelejä
 • 14.00 Välipala
 • 14.15–14.45 Leikkihetki
 • 15.15–17.00 Ulkoilu

Pienryhmillä on viikon aikana kädentaitoja, liikuntaa, muskari, ohjattua- sekä vapaata leikkiä. Lisäksi 5-vuotiailla on kerran viikossa tehtäväpäivä. Pyrimme retkeilemään viikoittain lähikentällä ja -puistossa.

Tietoa toiminnasta

Musiikki

Muskari on kerran viikossa. Laulamme ja leikimme myös päivittäin lukuhetkien ja päiväpiirin yhteydessä.

Joka kuukauden viimeinen maanantai on koko talon yhteinen musiikkihetki. Lisäksi pidämme ryhmän omia lauluhetkiä.

Kädentaidot

Harjoittelemme kädentaitoja viikottain, esim. askartelua (leikkaamista, liimaamista), piirtämistä, maalaamista, muovailua, leipomista, puutöitä ym.

Liikunta

Sisäliikuntaa pidämme päiväkodin liikuntasalissa, ulkoliikuntaa läheisellä urheilukentällä tai päiväkodin pihalla. Käytämme erilaisia liikuntavälineitä monipuolisesti (pallot, vanteet, leikkivarjo, tasapainolaudat, trampoliini, mailat, tunneli, hernepussit ym.).

Hohtosiipien oma liikunnan vuosisuunnitelma on näkyvillä Hohtosiipien eteisessä. Se pohjautuu Turun kaupungin liikunnan vuosisuunnitelmaan.

Juhlat

Koko päiväkodin yhteiset joulu- ja kevätjuhlat.

Muut kalenterin mukaiset juhlat.

Lasten syntymäpäivät: Lapsi saa onnittelukortin ja hänelle lauletaan onnittelulaulu. Syntymäpäiväsankari saa kotiinsa täytettäväksi syntymäpäivälaatikon, jonka sisältö käydään läpi syntymäpäiväviikolla. Tällä viikolla syntymäpäiväsankari on viikon tähti ja hänet huomioidaan monin tavoin viikon aikana.

Muistettavaa vanhemmille

Käsien pesu

Vanhempien tulee huolehtia aamuisin siitä, että lapsi pesee kädet ennen ryhmään tuloa tai laittaa käsihuuhdetta. Käytössämme on LV-käsihuuhde. Päiväkodissa on tapana pestä kädet ennen ruokailua, wc:ssä käynnin jälkeen ja ulkoa tultaessa.

Ruokailu

Ruokailemme kahdessa ryhmässä. Lapset saavat itse hakea tarjottavat ruuat ruokakärrystä. Aikuinen annostelee ruuan, mutta lapsi saa sanoa paljonko hän haluaa. Opetellaan maistamaan kaikkia tarjottavia ruokia. Korostamme kauniita ruokailutapoja.

Ruokalista on nähtävillä eteisen ilmoitustaululla ja päiväkodin nettisivuilla.

Vaatteet

Lapsella tulee olla erikseen säähän sopivat ulko- ja sisävaatteet sekä jalkineet. Sisäjalkineiksi sopivat tossut tai sandaalit. Lapsen vaatenaulakkoon on hyvä tuoda yksi vaatekerta varavaatteiksi.

Katsottehan, että lapsellanne on sopivankokoiset kurahousut, kumisaappaat, sadetakki ja kurakintaat (ei vuorillisia kintaita, koska niitä on hankala saada kuivaksi). Villasukat on hyvä varata kumisaappaisiin ja kurakintaiden alle lapaset.

Vaatteiden nimikointi: Muistakaa nimikoida lapsen kaikki vaatteet (myös sukat, käsineet ja jalkineet). Nimikoinnin voi tehdä nimikointinauhalla, tekstiilitussilla tai ompelemalla.

Oma lelu

Lapsi voi tuoda oman pehmeän unilelun päiväunille.

Oman lelun viikko on noin kaksi kertaa lukukauden aikana (leluviikot ilmoitetaan tiedotteessa). Leluviikolla lapsi voi tuoda myös muita leluja.

Kaikki lelut eivät sovi päiväkotikäyttöön, joten miettikää tarkoin millaisia leluja kannattaa ottaa mukaan. Emme suosittele legoja, helposti rikkoutuvia tai hyvin pienikokoisia leluja. Erilaisia leikkiaseita (miekat, pyssyt, puukot, tikarit ym.) ei saa tuoda. Muistakaa nimikoida myös lelut.

Yhteistyö

Vanhemmat voivat keskustella kaikista lasta koskevista asioista luottamuksellisesti ryhmän henkilökunnan kanssa päivittäin. Järjestämme keskusteluajan lapsen varhaiskasvatussuunnitelmasta vanhempien kanssa lapsen syntymäpäivän aikoihin.

Huolehtikaa lasta hakiessanne, että henkilökunta huomaa lähtönne.

Ilmoitattehan aina päiväkotiin lapsenne sairaus- ja muut poissaolot. Pitäkää osoite- ja puhelintiedot ajan tasalla.