Hyppää pääsisältöön

Tieteellinen tutkimus ja opetus

Visiomme on, että kuulumme Pohjoismaiden johtaviin terveyden tutkimuksen yhteisöihin. Saavutuksemme tunnetaan kansallisesti ja kansainvälisesti ja olemme haluttu yhteistyökumppani. Strateginen kumppanimme on Turun yliopisto.

Osallistu tieteelliseen tutkimukseen

Tyks on myös tiedesairaala, jossa tehdään aktiivista tieteellistä tutkimusta. Sinäkin voit edistää lääketieteen ja hoitomenetelmien kehittämistä osallistumalla tutkimukseen.

Turku CRC

Turun kliininen tutkimuskeskus

Turun kliininen tutkimuskeskus, Turku CRC, tarjoaa tukea ja palveluita tutkijalähtöiselle terveystieteelliselle tutkimukselle. Palvelut ovat saatavilla Turun yliopiston ja Tyksin erityisvastuualueen tutkijoille. Turku CRC:n sivuilla on myös ohjeita toimeksiantajille, jotka suunnittelevat kliinisen tutkimuksen aloittamista Tyksissä.

Auria Biopankki

Auria Biopankin tehtävänä on säilyttää ihmisperäisiä näytteitä, kuten kudos- ja verinäytteitä tietoineen, ja välittää niitä terveyttä edistävään lääketieteelliseen tutkimukseen. Suomen ensimmäisen biopankin perustajajäsenet ovat Turun yliopisto sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan silloiset sairaanhoitopiirit.

Tutkimusvuodeosasto

Tyks Akuutin tutkimusvuodeosasto on kansallinen erityisosaamiskeskus, joka palvelee koko maan tutkijalähtöisen kliinisen tutkimustoiminnan tarpeita. Samalla se tarjoaa edellytykset ja resursseja lääkekehitysyritysten tilaustutkimusten suorittamiselle.

Tutkimusten rahoitus

Tyks-säätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka tukee lääketieteen ja hoitotieteen tutkimusta Tyksissä ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Tiede ja tutkimus -sivustolta puolestaan löytyvät mm. avoimet rahoitushaut sekä uusimmat tiede- ja tutkimusuutiset.

Tyksin huippuosaamisyksiköt

Tyksillä on yhdeksän huippuosaamisyksikköä. Yksiköiden rahoituksen jako perustuu huippuosaamisstrategiaan, jonka tavoitteena on yliopistosairaalamme kilpailukyvyn, innovaatio- ja tutkimusaseman sekä kliinisen huippuosaamisen vahvistaminen.