Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten tehohoidon vastuualue

Lasten tehohoidon vastuualueella hoidamme vaikeasti sairaita 0-16-vuotiaita lapsia ja nuoria, muun muassa vaativia kirurgisia trauma- ja leikkauspotilaita, vaikeita infektioita ja kouristuspotilaita.

Hoidamme vuosittain 450-500 hoitoa vaativaa potilasta ja keskimääräinen hoitoaika osastollamme on 2,9 vrk (2021). Osastolla hoidettavista lapsista ja nuorista 2/3 on tehohoito- ja 1/3 tehovalvontapotilaita (2021). Hoidamme laaja-alaisesti kaikkien erikoisalojen potilaita ja käytössämme on kaikki yliopistosairaalan konsultaatio- ja tutkimuspalvelut.

Potilaat saapuvat osastolle päivystyksenä tai suunnitellusti esim. leikkauksen jälkeen. Hoidamme laaja-alaisesti kaikkien erikoisalojen potilaita.

Valtaosa (2/3) tehohoitoa- ja seurantaa vaativista lapsista ja nuorista on lastentautisia potilaita, jotka saapuvat osastolle voinnin romahdettua äkillisesti. Voinnin huononemisen syy taustalla saattaa olla mm. vakava infektio, keskushermoston toimintaan liittyvä, myrkytystilanne, sydänperäinen tai aineenvaihduntasairauksiin liittyvä. 1/2 hoidettavista on leikkauksen jälkeistä seurantaa ja tapaturmiin liittyviä kirurgisia potilaita.