Hyppää pääsisältöön

Tyksilän päiväkoti

Tyksilän päiväkoti tarjoaa lasten päivähoitopalvelua ensisijaisesti TYKS:n työntekijöiden lapsille. Mikäli paikkoja jää, voimme ottaa hoitoon muitakin lapsia.

Musiikkipainotteinen Tyksilän päiväkoti tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Toiminnassamme korostuu erityisesti musiikkikasvatus. Oppiminen tapahtuu toiminnallisesti ja leikinomaisesti rytmin, melodian ja improvisaation tukemana. Kerran viikossa tapahtuvat musiikkipedagogin ohjaamat musiikkileikkikouluhetket ja esiopetusikäisten soitinvalmennus kuuluvat päiväkodin toimintaan.

Päiväkodissa on myös kerran kuukaudessa vaihtuva musiikillinen projekti, jolloin tutustutaan eri soittimiin tai soitinryhmiin paremmin. Vierailemme isompien lasten kanssa myös erilaisissa musiikillisissa tapahtumissa ja tapahtumia järjestetään myös päiväkodissa. Tällöin myös pienemmät lapset pääsevät nauttimaan musiikillisista elämyksistä.

Lapsen osallisuutta tuemme erityisesti tarjoamalla mahdollisuuksia ja välineitä musiikilliseen itseilmaisuun ja sitä kautta vuorovaikutustaitojen kehittymiseen ja myönteisen minäkuvan vahvistamiseen.

Tyksilän päiväkoti on aloittanut toimintansa vuonna 1977 ja sitä ylläpitää Päiväkotiyhdistys Tyksilä ry.

Päiväkodissa on neljä ryhmää:

Esiopetuslapset muodostavat oman ryhmänsä Nopsasiipien ryhmän sisällä ja toimivat osittain erikseen, osittain yhdessä muun ryhmän kanssa. Esiopetusikäisten määrä vaihtelee vuosittain. Päiväkoti on tällä toimintakaudella auki klo 6.30–17.00.

Henkilökuntamme syksyllä 2023

  • päiväkodin johtaja
  • viisi varhaiskasvatuksen opettajaa, joista kaksi on varhaiskasvatuksen erityisopettajaa (toinen erityisopettajista on perhevapaalla ja häntä sijaistaa luokanopettaja, esiopettaja)
  • kahdeksan lastenhoitajaa
  • musiikkipedagogi osa-aikaisesti kerran viikossa
  • keittäjä
  • avustaja

Yhteystiedot

Osoite:
Vanha Littoistentie 26,
20540 Turku

Päiväkodin aukioloaika:
Ma–pe klo 6.30–17

Sähköposti:
heli.pyy@tyks.fi

Puhelin:
Suluissa numeron jälkeen on lyhytnumero Tyksistä soitettaessa.