Hyppää pääsisältöön

Hakeminen Tyksilän päiväkotiin

Tyksilä on palvelusetelipäiväkoti. Tällä hetkellä kaikki lapset ovat hoidossa kaupungin tai lähikuntien myöntämillä palveluseteleillä. Voimme myös ottaa hoitoon lapsia yksityisen hoidon tuella. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme myös tekemään ostopalvelusopimuksia lähikuntien kanssa yksittäisten lasten hoidosta.

Jokaisesta päiväkotiin hoitoon haluttavasta lapsesta täytetään hakemuslomake. Hakemuslomakkeet löytyvät Turun kaupungin internetsivuilta. Hakemus toivotaan täytettävän sähköisesti em. osoitteessa. 

Mikäli ette voi tehdä hakemusta sähköisesti, paperisen hakemuksen voi postittaa osoitteeseen:

Turun kaupunki/ Sivistystoimiala
Palveluohjaus
Olavintie 1
20100 Turku

Turkulaiset lapset voivat tulla hoitoon vain palvelusetelillä tai yksityisen hoidon tuella. Mikäli lasta haetaan hoitoon palvelusetelillä, hakemus toimitetaan kaupungin palveluohjaukseen, vaikka haluaisikin ensisijaisesti lapsensa hoitoon Tyksilään. 

Jotta tieto hakemisesta varmuudella tulee päiväkodin tietoon kannattaa laittaa sähköpostiviesti Heli Pyylle, heli.pyy@tyks.fi, tai soittaa päiväkotiin.

Muut kuin turkulaiset hakijat tai turkulaisetkin hakijat, jotka hakevat lastaan hoitoon yksityisen hoidon tuella, toimittavat hakemuksen suoraan Tyksilän päiväkotiin.

Hakemus toimitetaan viimeistään neljää kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Turun kaupunki myöntää perheille palvelusetelin, jonka turvin lapsi voi tulla hoitoon Tyksilän päiväkotiin. Lisäksi lapsia voi tulla hoitoon yksityisen hoidon tuella. Vapaista hoitopaikoista ja hakemismenettelystä kannattaa kysellä päiväkodinjohtajalta.

Hinnat

Turun kaupungin myöntämällä palvelusetelillä hoidossa olevien lasten hoitomaksut ovat Tyksilässä 14€ kalliimmat kuin tulojen mukaan määräytyvät maksut kunnallisissa päiväkodeissa. Lapsen poissaolosta sairauden takia tai muusta syystä ei saa alennuksia päivähoitomaksuihin. Kesäajan maksuttomia kuukausia ei myöskään ole lukuun ottamatta heinäkuuta, jonka maksun määrittelee vuosittain päiväkotiyhdistyksen hallitus. Kesällä 2022 perimme kuitenkin heinäkuultakin normaalin kuukausimaksun. Korkein maksu turkulaisilla lapsilla on 309€/kk. Kaikki turkulaiset lapset ovat tällä hetkellä hoidossa palvelusetelillä.

Hoitopaikan kokonaishinta on alle 3-vuotiailla 1572 €/kk ja yli 3-vuotiailla 925 €/kk. Muista kunnista hoitoon tulevien lasten vanhempien maksettavaksi jäävä hoitomaksu riippuu kotikunnassa käytössä olevasta järjestelmästä (palveluseteli / ostopalvelu / yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä).