Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 16.4.2014 16.45

Tiedote sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksesta 11.6.2013

Avainsanat:

Samuli Saarnista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto valitsi tänään sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäriksi dosentti Samuli Saarnin ja vahvisti hänen kokonaispalkakseen 11 000 euroa kuukaudessa. Päätös oli esityksen mukainen ja yksimielinen. Kokouksessa esitettiin lääkärinlausuntoon perustunut hyväksyttävä selvitys Saarnin terveydentilasta..

Samuli Saarni työskentelee nyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin psykiatrian toimialan Helsingin klinikkaryhmän vs. johtajana. Hän on sekä terveydenhuollon etiikan että sosiaalipsykiatrian dosentti. Hän väitteli lääketieteen tohtoriksi vuonna 2006 ja filosofian tohtoriksi 2010.

Saarni valmistui valtiotieteen maisteriksi 2002, terveydenhuollon erikoislääkäriksi 2006 ja psykiatrian erikoislääkäriksi 2012. Hänellä on 65 tieteellistä julkaisua.

Johtajaylilääkärin viran nykyinen haltija Turkka Tunturi jää eläkkeelle 1.8.2013.

Johtajaylilääkärin sijaisina toimivat kesälomakaudella vastuualuejohtaja, professori Jaakko Hartiala 27.5.–7.7., ylilääkäri, professori Juha Grönroos 8.–14.7., vastuualuejohtaja, professori Reidar Grenman 22.7.–4.8. ja Juha Grönroos 5.–11.8.

Sairaanhoitopiirin tilivelvollisille vastuuvapaus

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri valtuusto hyväksyi sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tilinpäätöksen vuodelta 2012 ja tilintarkastuskertomuksessa ilmenevät vuoden 2012 talousarvion sitovien määrärahojen ylitykset sekä myönsi vastuuvapauden vuotta 2012 koskevalta tilikaudelta kuntayhtymän hallintoa ja taloutta hoitaneille tilivelvollisille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille. Päätös oli tarkastuslautakunnan esityksen mukainen ja yksimielinen.

Tilintarkastuskertomuksen mukaan kuntayhtymän hallintoa on hoidettu lain ja valtuuston päätösten mukaisesti lukuun ottamatta valtuustoon nähden sitovien määrärahojen ylityksiä. Kuntayhtymän tilikauden alijäämä ylitti sitovan määrärahan noin neljää miljoonaa ja sitovat investointimenot ylittyivät lähes neljä miljoonaa euroa. Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen tilikauden alijäämä ylitti sitovan määrärahan lähes 2,2 miljoonaa ja Tyks-Sapa-liikelaitoksen alijäämä puolestaan miljoona euroa. Tarkastuslautakunta esitti vastuuvapauden myöntämistä ehdolla, että valtuusto hyväksyy ylitykset.

Tilinpäätöksen osalta valtuusto päätti, että Tyks-Sapa-liikelaitoksen taseen kertyneitä poistoeroja puretaan tuloslaskelmaan vuosien 2004–2006 investointivarauksilla hankittujen laitteiden poistokuluja vastaavasti 6.296,60 euroa, sekä että sairaanhoitopiirin vuoden 2012 alijäämä 24,3 miljoonaa euroa kirjataan taseen yli- ja alijäämätilille.

Tarkastuslautakunnan tilivuodelta 2012 laatima arviointikertomus merkittiin kokouksessa tiedoksi, mutta valtuusto päätti myös velvoittaa hallituksen tuomaan valtuuston syyskokoukseen selvityksen toimenpiteistä, joihin on ryhdytty tai joihin on ryhdyttävä tarkastuslautakunnan esille nostamien asioiden korjaamiseksi.

Ensihoidon ja päivystyksen johtokunta laajemmaksi

Valtuusto päätti muuttaa hallintosääntöä siten, että jatkossa valtuusto valitsee ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen johtokuntaan kymmenen jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet, sekä että johtokunnan jäsenistä seitsemän varajäsenineen tulee olla liikelaitoksen palveluja käyttävien kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sairaanhoitopiirin johtavia viranhaltijoita.

Tähän asti kyseiseen johtokuntaan on valittu seitsemän jäsentä, joista kaikki ovat olleet viranhaltijoita. Sääntömuutos mahdollistaa myös luottamushenkilöiden valinnan johtokuntaan.

Toisella päätöksellään valtuusto muutti johtokunnan nykyistä kokoonpanoa siten, että se myönsi eron johtokunnan jäsenistä ylilääkäri Juha Grönroosille ja varajäsenistä hyvinvointipalveluiden johtaja Antti Parpolle. Heidän tilalleen valtuusto valitsi vastaavasti toimialuejohtaja Arto Rantalan ja ylilääkäri Erkki Tuomaalan. Tuomaala toimii johtava ylilääkäri Sirpa Rantasen henkilökohtaisena varajäsenenä.

Muut asiat

Valtuusto myönsi Silvia Koskelle omasta pyynnöstään eron sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenen tehtävästä 12.6.2013 lukien ja valitsi hänen tilalleen Iiris Peltomaan Pyhärannasta.

Valtuusto hyväksyi esityksen mukaisesti Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelman.

Valtuusto päätti nostaa sairaanhoitopiirin omavelkaista takausta tytäryhtiönsä Medbit Oy:n tekemille leasing-rahoitussopimuksille aiemmasta kuudesta miljoonasta enintään yhdentoista miljoonan euron kokonaismäärään vuoden 2018 loppuun voimassa olevana takauslimiittinä.

Muut esillä olleet asiat valtuusto päätti tai merkitsi tiedokseen esittelyiden mukaisesti.


Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote kunnallisen hallintoelimen kokouksesta. Siinä pyritään kertomaan merkittävimmät kokouksessa tehdyt päätökset taustatietoineen, mutta ei välttämättä kerrota kaikista kokouksessa käsitellyistä asioista. Pöytäkirja julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi/.