Hyppää pääsisältöön

Ulosteenluovutus Mikrobistopankkiin

Avainsanat:

Sinustako luovuttaja Turun Mikrobistopankkiin? Turun mikrobistopankki etsii parhaillaan terveitä, vapaaehtoisia ulosteenluovuttajia.

Kerättyä ulostetta tullaan käyttämään Tyksissä Clostridioides difficile -bakteerin aiheuttamaan toistuvan ripulin hoitoon. Cdiff on useimmiten antibioottien käytöstä saatu infektio, joka toistuu helposti. Infektio saa pahimmillaan aikaan pitkän sairauskierteen. Potilaat ovat usein huonokuntoisia ja infektio voi johtaa jopa kuolemaan.

Ulosteensiirto (FMT) on kansainvälisesti ja laajasti hyväksytty hoitokeino Cdiff –infektiossa. Se on tutkimuksissa ja käytännössä osoittautunut jopa lääkehoitoja tehokkaammaksi tavaksi hoitaa kroonistunut antibioottiripuli. Vapaaehtoisen luovuttajan varastoitu siirre nopeuttaisi ja tehostaisi huomattavasti potilaiden hoitoa. 

Voit soveltua luovuttajaksi, jos:

  • olet perusterve ja iältäsi 18-65 vuotias
  • olet normaalipainoinen (BMI 18 – 27 kg/m2)
  • et ole ollut vuoteen antibioottikuurilla ja
  • et ole puoleen vuoteen matkustellut tropiikissa tai ollut sairaalahoidossa ulkomailla

Mahdolliset luovuttajat käyvät lääkärin haastattelussa, jossa käydään läpi terveydentila, ja lisäksi heille tehdään laajat laboratoriotutkimukset.

Mikäli olet halukas luovuttamaan, ole yhteydessä mikrobistopankki@tyks.fi tai
puhelin 02 313 5086.

Toimipisteet

Mikrobistopankki

Mikrobistopankki on Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) Kliinisen mikrobiologian osaston ja Turun yliopiston Biolääketieteen laitoksen yhteinen…