Hyppää pääsisältöön

Karinakodin palliatiivinen osasto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Karinakoti
Seiskarinkatu 37
Turku

Postiosoite

Karinakodin palliatiivisella osastolla hoidetaan potilaat, joiden terveydentila ja hyvä hoito eivät arvion perusteella edellytä lisätutkimuksia tai virka-ajan ulkopuolista lääkärin hoitoa.

Karinakoti sijaitsee luonnon äärellä. Isoista ikkunoista aukeaa kaunis näköala ympäröivään luontoon ja merelle. Kodinomaisuutta luovat vapaat vierailuajat, tilava saunaosasto takkahuoneineen, emännän valmistama maittava kotiruoka sekä ulkoilumahdollisuudet.

Karinakodin palliatiivisella osastolla kaikille potilaille on tehty palliatiivinen hoidonrajaus ja/tai saattohoitopäätös. Osastolla on yhteensä 18 potilaspaikkaa. Saattohoitopotilaiden hoitotyössä korostuu kokonaisvaltaisuus, aito kohtaaminen sekä aktiivinen oirehoito. Potilaita pyritään hoitamaan yksilöllisesti keskittyen jäljellä olevaan elämään ja elämänlaatuun. Potilas voi halutessaan myös käyttää omia vaatteitaan, tällöin läheinen huolehtii niiden huollosta.

Karinakodissa korostamme kodinmaisuutta ja pyrimme varjelemaan osaston pitkää historiaa yhtenä saattohoidon uranuurtajana Varsinais-Suomessa. Karinakodin tarina alkoi jo vuonna 1994 ja toiminta siirtyi Turun kaupungille marraskuussa 2019, jolloin myös nimi vaihtui Karinakodin palliatiiviseksi osastoksi. Vuoden 2023 alusta alkaen Karinakodin palliatiivinen osasto on ollut Tyksin osasto.

Meillä työskentelee kokenut ja saattohoitoon koulutettu hoitohenkilökunta ympäri vuorokauden sekä virka-aikana palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyden suorittanut lääkäri. Sairaalapappi vierailee säännöllisesti ja tulee tarvittaessa paikalle mihin vuorokauden aikaan tahansa. Normaalissa arjessa myös vapaaehtoistyöntekijät ovat kullanarvoinen lisä työyhteisössämme.

Potilaaksi Karinakotiin voi hakeutua hoitavan lääkärin lähetteellä.

Sairaalat