Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten reumasairauksien vastaanotto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
2. Kerros, M-lohko (B-hissit)

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Aikojen peruminen ja siirtäminen sekä muut akuutit asiat

Ma–Pe 8.00–8.45, 14.45–15.15

Reumavastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan alle 16-vuotiaita lastenreumaa tai sidekudossairauksia sairastavia sekä muita niveloireisia lapsia ja nuoria. Suurimmalla osalla lapsista on lastenreuma.

Lasten ja nuorten reumasairauksien vastaanotolla hoidamme alle 16-vuotiaita lastenreumaa ja sidekudossairauksi sairastavia sekä muita niveloireia lapsia ja nuoria. Vastaanotolla tehdään tarvittaessa nivelten ultraäänitutkimus ja fysioterapeutin tutkimus. tarvittaessa voidaan antaa nivelten kortikosteroidipaikallishoitoja, jotka tehdään Emla-puudutuksessa, ilokaasua käyttäen tai anestesiassa. Tarvittavat laboratorio- ja kuvantamistutkimukset pyritään tekemään etukäteen ennen poliklinikalle tuloa.

Reumasairauksia sairastavien lasten hoito vaatii usein moniammatillista yhteistyötä, minkä vuoksi teemme tiivistä yhteistyötä mm. kuntoutusohjaajan, silmälääkärin ja hammaslääkärin kanssa.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä

Potilaat käyvät poliklinikalla sairaudesta riippuen 3–6 kk välein. Poliklinikkakäynnin kesto on 30–45 min. Ensimmäistä kertaa uudella lähetteellä tulevan potilaan vastaanotto kestää 60 min.

Sairaalat