Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 20.4.2021 16.47

Alle 20-vuotiaat saavat harrastaa sisätiloissa ilman lähikontaktia maanantaista lähtien

Avainsanat:

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä keventää rajoituksia maltillisesti, alkaen lapsista ja nuorista. Myös aikuiset saavat harrastaa ulkona ensi viikosta alkaen, mutta vain kuuden hengen ryhmissä.

Tilanne koronatartunnoissa on parantunut Varsinais-Suomessa. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 114,7. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 136,1.

Positiivisten testien osuus on 3,9 prosenttia. Se oli viime viikolla 4,5 prosenttia.

– Vaikka olemme edelleen varsin korkealla ilmaantuvuustasolla, olemme tulleet alas oikeaan suuntaan. Kiitos siitä kuuluu koko alueemme väestölle. Jatkuva kehitys parempaan päin ei kuitenkaan ole satavarmaa, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Tämän takia rajoituksia kevennetään edelleen hyvin maltillisesti, alkaen lapsista ja nuorista.

Vuonna 2001 syntyneillä ja nuoremmilla ryhmäliikunta ulkona ja sisällä oman ryhmän kesken sallitaan, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet sisäliikuntatiloissa eivät ole sallittuja. Uusi linjaus tulee voimaan maanantaista 26.4. alkaen.

Vaikka sisätiloissa saadaan harrastaa, pitäisi muistaa, että koronavirustartunta voi helposti tarttua esimerkiksi pukuhuoneissa, kun ollaan lähellä toisia. Pukuhuoneiden käyttöä tulisi siis välttää.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta on tauolla ainakin 15.5. asti. Tämän jälkeen epidemiatilanteen salliessa suunnitellaan myös tämän toiminnan sallimista.

Aikuiset saavat harrastaa ulkona

Aikuisten ryhmäliikunta ulkotiloissa sallitaan ilman lähikontakteja 26.4. alkaen, kuitenkin huomioiden kuuden hengen edelleen voimassa oleva kokoontumisraja.

Uimahalleja voidaan avata 26.4. alkaen rajatun asiakasmäärän käyttöön ottaen huomioon tartuntatautilain 58d §:n vaatimukset.

– Uimahalleissa täytyy muistaa, että altaassa, suihkussa ja saunassa ei voi käyttää maskia ja siitä johtuen täytyy noudattaa erityistä varovaisuutta, esimerkiksi turvavälien pitämisessä, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala.

Herkästi testiin

Vaikka tartunnat ovat vähentyneet Varsinais-Suomessa olemme kuitenkin vielä leviämisvaiheessa.

– Testiin on syytä hakeutua hyvin herkästi ja nopeasti, eikä tulkittaisi heti oireita allergiaan liittyviksi, muistuttaa Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi.

Yhteenveto ryhmäharrastusten suosituksista 26.4.2021 alkaen


​Ryhmäharrastus sisätilassa
​Ryhmäharrastus ulkotilassa
​Aikuiset (v. 2000 syntyneet ja vanhemmat), ilman kontakteja
Kielletty
Sallittu
​Aikuiset (v. 2000 syntyneet ja vanhemmat), kontaktit sallittuja
Kielletty
Kielletty
​Lapset ja nuoret (v. 2001 syntyneet ja nuoremmat), ilman kontakteja
Sallittu
​Sallittu
​Lapset ja nuoret (v. 2001 syntyneet ja nuoremmat), kontaktit sallittuja
​Kielletty
​Sallittu