Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 18.3.2021 15.47

Ei mitään merkkejä koronavirustartuntojen vähenemisestä

Avainsanat:

Uusi päiväkohtainen ennätys koronatartunnoissa saatiin eilen 17. maaliskuuta 2021, kun Varsinais-Suomessa todettiin 142 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisin päiväkohtainen ennätys oli 2.3.2021 ja silloin tartuntoja oli 112.

– Tartunnat eivät ole lähteneet laskuun, vaikka tiukempia rajoituksia on ollut käytössä jo kaksi ja puoli viikkoa, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Ilmaantuvuusluku, joka kertoo koronatartuntojen lukumäärän suhteessa 100 000 asukkaaseen viimeisen 14 vuorokauden aikana on Varsinais-Suomessa noussut 239 (17.3.). Ilmaantuvuus nousee nopeasti: reilu viikko sitten lukema oli 189 (9.3.). 

Virus ei katso toimintaa

Tänään Turussa on todettu ainakin 70 koronatartuntaa kansainvälisten opiskelijoiden keskuudessa. Pietilä korostaa, ettei meidän ole hyödyllistä tuomita toisiamme, tärkeämpää on nyt katsoa eteenpäin ja oppia virheistä.

– Ratkaisevaa ei ole, missä yhteydessä koronatartunnan on saatu tai mitä on tehty, kun on oltu koolla. Virus ei välitä, juhlimmeko vai olemmeko hartaasti lähellä toisiamme. 

Tärkeämpää on nyt kokonaan välttää turhia kontakteja, jotta saadaan taudin leviäminen hallintaan.

Pietilä arvioi, että kyseessä voi olla varianttivirus, sillä se leviää paljon nopeammin kuin niin kutsuttu villivariantti.

– Jos jo 70 henkilöä on saanut taudin niin virus voi nopeasti levitä jopa sadoille muille, ellei tartuntaketjuja saada nopeasti poikki, sanoo Pietilä.

Sairaalassa tilanne ennallaan

Tyksissä on tällä hetkellä sairaalahoidossa 21 potilasta koronavirustaudin takia. Tilanne on viikon ajan ollut miltei ennallaan. Kaiken kaikkiaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on ollut 277 potilasta hoidossa koronavirustaudin takia epidemian aikana.

 

Lue Turun kaupungin tiedote aiheesta