Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 29.12.2020 15.47

Koronakoordinaatioryhmä arvioi koululaisten paluuta lähiopetukseen ensi viikolla

Avainsanat:

Koronaviruksen ilmaantuvuusluvut Varsinais-Suomessa ovat laskeneet joulukuun huippuluvuista. Tautitilanne voi kuitenkin nopeasti muuttua, kun joulunajan mahdollisten kokoontumisten vaikutukset alkavat näkyä. Kaikkia tarpeettomia kontakteja tulee nyt välttää.

Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 5. tammikuuta, jolloin arvioidaan epidemiatilanteen edellyttämät suositukset opetusta koskien.

Joulun aikana Varsinais-Suomessa todettiin päivittäin noin 15–30 uutta koronavirustartuntaa. Koronan ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa kahden viikon ajalta on laskenut, ja on nyt 142 sataatuhatta ihmistä kohden. Viikko sitten (22.12.) vastaava luku oli 182,4.

Alueen korkein ilmaantuvuusluku on edelleen Turussa, (213/100 000). Tosin Turussakin luku on laskenut edellisiltä viikoilta. Tiistaina kokoontunut koronakoordinaatioryhmä piti voimassa Varsinais-Suomeen annetut suositukset, jotka jatkuvat 10. tammikuuta saakka.

– Ohjeistuksiin ei voida vielä ajatella minkäänlaisia höllennyksiä. Ensi täytyy nähdä, kuinka juhlakausi mahdollisesti vaikuttaa epidemiaan. Suuri merkitys on nyt myös sillä, miten maltamme viettää uudenvuoden aaton, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Hän muistuttaa, että tartuntoja tulee yhä enimmäkseen perhe- ja lähipiiristä sekä työpaikoilta. Siksi vuodenvaihteen juhlakin on syytä viettää mahdollisimman pienellä porukalla.

Maskien käyttö yläkouluissa jatkuu

Koronakoordinaatioryhmä antoi aiemmin etäopetussuosituksen toisen asteen oppilaitoksiin sekä yläkouluihin ja 4.–6. luokille. Suositus koski syyslukukautta. Nyt perusopetuksessa pyritään tautitilanteen mahdollistaessa palaamaan lähiopetukseen. Toisen asteen oppilaitoksissa opetusta suositellaan järjestettäväksi edelleen hybridinä etä- ja lähiopetusta yhdistellen. Korkeakoulut jatkavat etänä.

– Perusopetuksen lukukausi valmistaudutaan tällä hetkellä aloittamaan lähiopetuksena, mutta valmius siirtyä takaisin etäopetukseen on oltava, ja se on tarvittaessa pystyttävä tekemään nopeastikin, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 5. tammikuuta, jolloin arvioidaan epidemiatilanteen edellyttämät suositukset opetusta koskien yksityiskohtaisemmin.

Maskisuositus yläkouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa säilyy. Erityistä huomiota tulee kiinnittää ruokailutilanteiden turvallisuuteen.

Koronakoordinaatioryhmä korostaa edelleen myös maskin käytön tärkeyttä työpaikoilla, jotta epidemian leviäminen pystytään estämään.