Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 23.11.2017 12.16

Suositut Tyks tutkii ja hoitaa -yleisöluennot katsottavissa verkossa

Avainsanat:

Kaikki syksyn 2017 Tyks tutkii ja hoitaa -yleisöluentojen alustukset löytyvät nyt verkosta. Suositut yleisöluennot jatkuvat jälleen tammikuussa, silloin aiheena ovat synnytykset.

Syksyn 2017 luentoja voi katsoa tallenteina sairaanhoitopiirin nettisivuilta (tai www.vsshp.fi  + haku "yleisöluennot") sekä youtubessa.

Heidi Leminen, Jaana Rautava, Juhani Laine ja Tero Soukka

Kuvassa: Syyskauden viimeisellä Tyks tutkii ja hoitaa –yleisöluennolla suun terveydestä alustivat Tyksin suu- ja leukasairauksien klinikan asiantuntijat erikoishammaslääkäri Heidi Leminen, dosentti Jaana Rautava, ylihammaslääkäri Juhani Laine ja vastuualuejohtaja Tero Soukka.

Osa aiemmin järjestetyistä luennoista löytyy myös Turun seudun nivelyhdistyksen ylläpitämästä Nivelverkosta. Tyks on tehnyt yleisöluentojen yhteydessä yhteistyötä useiden Turun seudun potilasjärjestöjen kanssa ja potilasjärjestöt ovat jakaneet luentojen yhteydessä tietoja toiminnastaan.

Tyks tutkii ja hoitaa -yleisöluentoja on järjestetty syksystä 2014 alkaen. Luentotilaisuuksia on ollut tähän mennessä 28 ja niillä on kuultu noin 120 alustusta. Parhaimmillaan kuulijat ovat täyttäneet molemmat tilaisuuksiin varatut luentosalit eli paikalla on tuolloin ollut lähes 300 kuulijaa.

Tämän päivän tutkimus on huomisen hyvää hoitoa

- Olemme todella iloisia siitä, että tutkittu tieto kiinnostaa Turun seudulla asuvia ja että meillä on paljon vakiokuulijoita. Yleisöluennot ovat tärkeä tapa lisätä alueen väestön tietämystä terveyteen liittyvistä asioista. Yliopistosairaalassa paitsi hoidetaan potilaita, myös tutkitaan sairauksien ehkäisyä, toteamista ja hoitojen kehittämistä. Yleisöluentosarjassamme kerromme tämän päivän hoidoista ja tutkimuksesta, jonka perusteella tulevaisuudessa voidaan hoitaa yhä paremmin, kertoo tutkimusylilääkäri Päivi Rautava.

Kevään yleisöluentoja kuullaan torstaisin 11.1., 8.2., Aivoviikolla 15.3. ja 12.4. Luentoja voi Turun lisäksi seurata videoyhteydellä myös Tyksin erityisvastuualueen keskussairaaloissa Porissa ja Vaasassa. Tammikuun synnytysaiheista luentoa voi seurata suorana myös Salon aluesairaalassa.

Tyks tutkii ja hoitaa -yleisöluennot järjestää Tyksin tutkimustoimisto TYKS-säätiön tuella.

 

Teksti: Tuula Vainikainen

Kuva: Esa Halsinaho