Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 1.3.2016 12.16

Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 1.3.2016

Avainsanat:

Sairaanhoitopiirin palveluiden käyttö ylitti suunnitelmat ja velkaantuminen väheni

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluiden käyttö ylitti suunnitelmat vuonna 2015. Samalla myös hoidettujen potilaiden määrä kasvoi edellisestä vuodesta 1,4 prosenttia.  Viime vuonna sairaanhoitopiirin velat vähenivät ja omavaraisuusaste kasvoi hieman.

Tilinpäätöstä kuntayhtymän hallitukselle esitelleen talousjohtaja Arja Pesosen mukaan talous kehittyi suotuisasti viime vuonna.

– Etenemme hyvin talouden vakauttamisohjelman mukaisella uralla. Toiminnan volyymikehitykseen nähden viime vuoden tulokseen voi olla tyytyväinen. Toimenpideohjelmamme tuottaa tulosta, Pesonen totesi.

Jäsenkuntatuotot kasvoivat 2,7 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna, mikä vastaa talouden vakauttamisohjelman mukaista kehitystä. Jäsenkunnille kertyi hoitojaksoja 3,0 prosenttia ja avohoitokäyntejä 2,2 prosenttia talousarviossa arvioitua enemmän.

Talouden vakauttamisohjelman mukaan sairaanhoitopiirin jäsenkuntien keskimääräinen maksujen kasvu ei saa ylittää 3,8 prosenttia vakauttamisohjelman 10-vuotiskaudella.

Sairaanhoitopiirillä oli tilinpäätöshetkellä pitkäaikaisia velkoja 231,9 miljoonaa euroa. Velka supistui 27,3 miljoonaa euroa edellisestä vuodesta. Omavaraisuusaste on nyt 29,9 prosenttia. Lainamäärän vähentäminen toteutui talouden vakauttamisohjelman tavoitteen mukaisesti, 4,9 miljoonaa euroa rahoitussuunnitelmaa suurempana, mikä Pesosen mukaan johtuu investointimenojen alittumisesta.

Sairaanhoitopiirin viime vuoden toimintakulut olivat 672,8 miljoonaa ja toimintatuotot 717,6 miljoonaa euroa. Sairaanhoitopiirin yhteenlasketut toimintakulut kasvoivat 3,7 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna. Talousarvio ylittyi 20 miljoonaa euroa (3,1 prosenttia). Toiminnan laajuus ylitti hoitojaksoina laskettuna tavoitteet 2,6 prosenttia. Tilikaudelta kirjataan 1,1 miljoonan euron ylijäämä, kun tavoitetuloksena oli 2,0 miljoonan euron ylijäämä.

Hallitus käsitteli 1.3.2016 ensimmäisen kerran sairaanhoitopiirin vuoden 2015 tilinpäätöstä. Tilinpäätökseen kuuluva toimintakertomus ja selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten tavoitteiden toteutumisesta esitellään hallitukselle 29.3.2016, jolloin myös tilinpäätös ja toimintakertomus esitetään hyväksyttäväksi ja allekirjoitettavaksi.

Turun hyvinvointitoimialan logistiikka siirtyy sairaanhoitopiirille

Turun hyvinvointitoimialan logistiikka siirtyy liikkeenluovutuksella Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin organisaatioon. Siirto koskee kahtakymmentä työntekijää, jotka hoitavat Mäntymäen sairaala-alueen varastointia, sisäkuljetuksia ja postituspalveluja.

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi 1.3.2016 liikkeenluovutussopimuksen sekä siihen liittyvät palvelu- ja henkilöstösopimukset. Lisäksi hallitus päätti perustaa siirtyviä työntekijöitä varten sairaanhoitopiiriin 1.4.2016 alkaen 20 vakanssia: seitsemän huoltomiestä, neljä varastotyöntekijää, viisi hallintovirkailijaa, kaksi toimistosihteeriä, työnjohtaja ja lähetti.

Turun kaupunginhallitus hyväksyi liikkeenluovutuksen osaltaan jo 8.2.2016.

Liikkeenluovutuksella 1.4.2016 sairaanhoitopiirille siirtyvään kokonaisuuteen kuuluvat varastointi-, kuljetus- ja hyllytyspalvelut, sisäkuljetus, postitus ja hoitotarvikejakelu. Liikkeenluovutuksen perusperiaatteena on, etteivät siirtyvän työntekijän työsuhteen edut heikkene luovutuksen seurauksena. Liikkeenluovutusta on käsitelty VSSHP:ssä yhteistoimintasopimuksen edellyttämän menettelyn mukaisesti. Yksityiskohdista ovat lisäksi neuvotelleet VSSHP:n ja Turun kaupungin edustajat. Työntekijöitä edustavat luottamusmiehet ovat olleet mukana osassa tapaamisia.

Siirtyvän käyttöomaisuuden arvo on 15 000 euroa. Vaihto-omaisuuden arvo oli vuoden vaihteessa 98 000 euroa, mutta se määräytyy lopullisesti ennen liikkeenluovutusta tehtävässä loppuinventoinnissa.

 

 

Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote kunnallisen hallintoelimen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi/.