Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 16.4.2014 16.45

Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 13.8.2013

Avainsanat:


 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri käynnistää koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti 13.8.2013 yksimielisesti, että piirin huonon talousennusteen vuoksi käynnistetään koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Samalla hallitus päätti, että yt-neuvotteluiden tavoitteet tuodaan hallituksen päätettäväksi ylimääräiseen kokoukseen 20.8.2013. Henkilöstön edustaja jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Ks. erillinen tiedote. 

Osa Halikon sairaalan alueesta vaihtaa omistajaa 

Hallitus päätti esityksen mukaisesti myydä Halikon sairaala-alueella sijaitsevan vedenottamon laitteineen ja maa-alueineen Liikelaitos Salon Vedelle 100 000 euron kauppahintaan. Kaksi muuta sairaala-alueesta annetut tarjoukset hallitus hylkäsi niin ikään esityksen mukaisesti.  

Lisäksi hallitus päätti, että vaihtoehdot ja aikataulu Halikon sairaalan tilojen käytöstä luopumisesta psykiatrian tulosalueen osalta selvitetään vuoden 2013 loppuun mennessä. 

Halikon sairaalassa toimii sairaanhoitopiirin psykiatrian tulosalueen alaisia osastoja ja poliklinikoita. Psykiatria pyrkii luopumaan alueen käytöstä, mutta katsoi osan nyt saaduista tarjouksista toimintansa kannalta niin epäedullisiksi, että ei puoltanut hyväksymistä.   

Toinen hallituksen hylkäämistä tarjouksista koski sairaala-aluetta ilman vedenottamoa. Sen oli jättänyt Kiinteistövarainhoito KVH Oy, joka tarjoutui ostamaan alueen 3,9 miljoonalla eurolla. Tarjoukseen sisältyi ehto, jonka mukaan psykiatria olisi jäänyt alueelle vuokralaiseksi kymmeneksi vuodeksi 95 000 euron kuukausivuokralla (+ alv 24 %), joka olisi sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokrasopimuksen olisi saanut keskeyttää viiden vuoden kuluttua maksamalla samalla kymmenen kuukauden vuokran sen hetkisellä hintatasolla tai seitsemän vuoden kuluttua ilman lisämaksua. 

Toisen hylätyn tarjouksen oli jättänyt Maakuntakiinteistöt Oy, joka tarjosi 40 000 euroa pienestä alueesta, jolla sijaitsee käytöstä poistettu terapiahalli ja kaksi heikkokuntoista heinälatoa. 

Tieteelliseen tutkimukseen jatkossa myös kuntien rahoitusta 

Hallitus hyväksyi uuden tiede- ja tutkimusstrategian vuosille 2013–2018. Strategia koskee koko Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualuetta, eli Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirejä.  

Strategiaan sisältyy tavoite saada jäsenkuntien rahoitusta myös sairaanhoitopiirissä tehtävään tieteelliseen tutkimukseen. Tähän asti tieteellistä tutkimusta on rahoitettu erityisvaltionosuuksien eli ns. evo-rahoituksen sekä muiden ulkopuolisten rahoittajien turvin.  

Evo-rahoitus on pienentynyt vuosien saatossa huomattavasti, mikä on heikentänyt tutkimustoiminnan edellytyksiä. Vuonna 2012 Tyksin erityisvastuualue sai evo-rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen 5,8 miljoonaa euroa, kun sen suuruus vuotta aiemmin oli 6,6, miljoonaa. 

Hallituksen nyt hyväksymän strategian mukaan tutkimusrahoituksen turvaamiseksi on tarpeen, että erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien omistajakunnat ovat valmiita tukemaan läpinäkyvästi tieteellistä toimintaa erillisellä budjettirahoituksella. Rahoituksella turvataan ensisijaisesti lakisääteiset tutkimuksen puitteet ja tukipalvelut.  

Suomen neljällä muulla erityisvastuualueella jäsenkunnat osallistuvat tieteellisen tutkimuksen rahoittamiseen aiemmin tehtyjen päätösten mukaisesti.  

Muut esityslistallaan olleet asiat hallitus hyväksyi tai merkitsi tiedokseen esitysten mukaisesti. 


Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote kunnallisen hallintoelimen kokouksesta. Siinä pyritään kertomaan merkittävimmät kokouksessa tehdyt päätökset taustatietoineen, mutta ei välttämättä kerrota kaikista kokouksessa käsitellyistä asioista. Pöytäkirja julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi/