Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 16.4.2014 16.44

Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 22.1.2013

Avainsanat:


 

Tyksin seuraavalle rakennushankkeelle ohjausryhmä

Tyksin U-sairaalan tilalle rakennettavan uudisrakennuksen suunnittelu saa tuekseen ohjausryhmän, johon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus nimesi 22.1.2013 jäseniksi sairaanhoitopiirin johtajan, johtajaylilääkärin, kehittämispäällikön, hallintoylihoitajan, talousjohtajan, henkilöstöjohtajan, kiinteistöjaoston puheenjohtajan ja sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan.

Lisäksi hallitus päätti pyytää ohjausryhmään edustajat Turun yliopistosta, Turun kaupungin hyvinvointitoimialasta ja sairaanhoitopiirin henkilökunnalta.

Rakennushankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimii sairaanhoitopiirin johtaja ja esittelijöinä hankejohtaja ja kiinteistöpäällikkö.

Ohjausryhmä muun muassa toimii tämän U2-hankkeen valmistelun strategisena ohjaaja, hyväksyy osaltaan hankesuunnitelman ja sen muutokset, huolehtii tiedottamisesta ja asioiden viemisestä tarvittavien toimielimien päätettäväksi, seuraa hankkeen toteutumista aikataulun mukaan sekä varmistaa sille resurssit.

Vuonna 1968 käyttöön otetun Tyksin U-sairaalan kokonaispinta-ala on noin 47 000 m². U-sairaalassa toimii silmäklinikan, korvaklinikan, naistenklinikan ja lastenklinikan yksiköt ja niitä palveleva leikkaustoiminta sekä kuvantamis- ja laboratoriopalveluita.

Vuonna 2002 U-sairaalasta tehdyn taloteknisen selvityksen mukaan rakennuksen tilojen peruskorjaaminen nykyaikaiseen sairaalakäyttöön maksaa enemmän kuin uudisrakentaminen. Runkoratkaisuista johtuen sairaalaa ei voida peruskorjata nykyisen erikoissairaanhoidon vaatimusten mukaisesti.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti vuonna 2010, että U-sairaalalle tehdään välttämättömät rakenteelliset korjaukset, jotta siellä voidaan hoitaa potilaita vuoteen 2018 saakka, jonka jälkeen U-sairaalan sairaalakäytöstä luovutaan.

Tällä hetkellä eri vaihtoehdoista parhaana pidetään U2-sairaalan rakentamista Helsingintien ja junaradan päälle, lähelle T-sairaalaa.

Sairaanhoitopiiri saamassa korvauspäätöksen Tyksin A-sairaalan tulipalon vahingoista

Vakuutusyhtiö Tapiola antaa 25.1.2013 päätöksensä TYKSin A-sairaalassa syyskuussa 2011 sattuneen tulipalon vahingonkorvauksista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille.

Sairaanhoitopiiri on odottanut korvauspäätöstä vuoden 2011 syyskuun lopusta alkaen, jolloin Onnettomuustutkintakeskus julkaisi sairaalapaloa koskevan lopullisen tutkintaselostuksensa.

Sairaanhoitopiiri pyrki asiasta ratkaisuun neuvottelemalla Tapiolan kanssa vuoden 2012 lokakuun loppuun saakka. Kun neuvottelussa ei päästy sopimukseen, sairaanhoitopiiri vaati Tapiolaa tekemään korvauspäätöksensä 14.11.2012 mennessä.

Tapiola ilmoitti 14.1.2013, että se antaa korvauspäätöksensä 25.1.2013 mennessä.

Asia oli esillä sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa, jossa se merkittiin tiedoksi.

Uuden johtajaylilääkärin haku alkaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus perusti 22.1.2013 johtajaylilääkärin viran täyttöä valmistelevan työryhmän. Hallitus valitsi valmisteluryhmän jäseniksi hallituksen puheenjohtaja Virpa Puiston, valtuuston puheenjohtaja Pentti Huovisen, hallituksen varapuheenjohtaja Jukka Kärkkäisen, hallituksen jäsen Mirjam Karilan, sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtosen ja hallintoylihoitaja Päivi Nygrenin. Hallitus päätti myös, että valmisteluryhmä voi tarvitessaan käyttää apunaan konsulttia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin virka julistetaan haettavaksi, koska viran nykyinen haltija Turkka Tunturi jää eläkkeelle 1.8.2013 alkaen.

Hallituksen kokouslistalla oli myös esitys Tyksin sairaalajohtajan viran auki julistamisesta, mutta asiaa esitellyt sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen poisti esityksen listalta siitä käydyn keskustelun jälkeen, ennen kuin asia eteni päätöksentekoon.

Muut esillä olleet asiat hallitus päätti tai merkitsi tiedokseen esitysten mukaisesti.


Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote kunnallisen hallintoelimen kokouksesta. Siinä pyritään kertomaan merkittävimmät kokouksessa tehdyt päätökset taustatietoineen, mutta ei välttämättä kerrota kaikista kokouksessa käsitellyistä asioista. Pöytäkirja on julkaistu internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi/.