Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 16.4.2014 16.45

Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 24.9.2013

Avainsanat:

Sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtajaksi Katariina Similä

Hallitus valitsi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin uudeksi henkilöstöjohtajaksi Katariina Similän esityksen mukaisesti. Similä on sekä oikeustieteen että humanististen tieteiden kandidaatti. Hän on toiminut vuodesta 1994 alkaen Nokia Oyj:n eri yksiköiden henkilöstöpäällikkönä ja henkilöstöjohtajana.

Similän vahvuutena pidettiin laajaa tuntemusta henkilöstöhallinnon eri alueista sekä kokemusta strategisesta johtoryhmätyöskentelystä liiketoimintatasolla. Hänellä on kokemusta merkittävistä muutosprosesseista ja niiden läpiviemisestä sekä henkilöstöprosessien toimivuuteen ja tehokkuuteen sekä henkilöstön kehittämiseen liittyvistä asioista. Similän kokonaiskuukausipalkaksi päätettiin 6450 euroa.

Henkilöstöjohtajan virkaan tuli 40 hakemusta.

Alueellisen erikoissairaanhoidon johtajaksi Matti Helkiö

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen johtajan asemaan hallitus nimitti tulosalueen johtokunnan lausunnon ja sairaanhoitopiirin johtajan esityksen mukaisesti Salon aluesairaalan johtava lääkäri Matti Helkiön. Hän hoiti tehtävää määräaikaisesti, kunnes uuden tulosalueen johtokunta oli muodostettu ja saattoi antaa hallitukselle lausunnon tulosalueen johtajan asemaan määrättävästä henkilöstä.

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueeseen kuuluu Loimaan ja Salon aluesairaalat sekä Tyksin Vakka-Suomen sairaala.

Hallitus hyväksyi sairaalafyysikoiden erikoistumiskoulutusta koskevan sopimuksen ja perusti sairaanhoitopiiriin fyysikon koulutusviran 1.10.2013 lukien. Viran ensisijaisena sijoituspaikkana on Tyksin asiantuntijapalveluiden lääketieteellisen fysiikan palveluyksikkö.

Uutta virkaa tarvitaan sairaalafyysikoiden erikoistumiskoulutuksen laajentamiseksi Vaasan sairaanhoitopiiriin.

Salon synnytyksistä päätösesitys lokakuussa

Salon aluesairaalan synnytysten ja lastenosaston toiminnan siirrosta Salosta Tyksiin on valmistunut laaja taustaselvitys, josta hallitus kävi perusteellisen lähetekeskustelun. Tässä vaiheessa hallitus ei tehnyt asiaa koskevia päätöksiä, vaan merkitsi selvityksen tiedokseen.

Varsinainen päätösesitys selvityksen johdosta tehtäviä toimenpiteitä varten on tarkoitus tuoda hallituksen päätettäväksi lokakuun kokoukseen.

Ravinto- ja laitoshuoltoon haetaan uusia toimintamalleja

Toisena laajana asiana hallituksessa oli ravinto- ja laitoshuollon toimintakulujen sopeuttamista koskeva selvitys. Hallitus keskusteli teknillinen johtaja Juha Rantasalon esittelemistä vaihtoehtoisista ratkaisuista ja päätti, että ravintohuollon tuotannon uudelleen organisointia jatketaan sellaisen vaihtoehdon mukaan, joka tuottaisi parhaan ja todennäköisimmän säästömahdollisuuden.

Hallitus määräsi, että varsinainen esitys ravintohuollon uudelleen organisoinnista tuodaan hallituksen lokakuun kokoukseen.

Laitoshuollon osalta hallitus päätti, että sen uudelleen organisoinnista ja säästötavoitteista tehdään hallitukselle tarkennettu selvitys ja esitys huhtikuun 2014 loppuun mennessä.

Muut esityslistalla olleet asiat hallitus päätti tai merkitsi tiedokseen esitysten mukaisesti.