Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 16.4.2014 16.45

Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 5.12.2013

Avainsanat:

Sairaanhoitopiirin ravintopalvelut Arkealle vuoden 2014 alusta 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi tänään (5.12.2013) osaltaan sopimukset, jotka mahdollistavat sairaanhoitopiirin ravintohuollon ja kanttiinipalvelujen siirtämisen liikkeenluovutuksena Turun Seudun Kiinteistöpalvelut Oy:lle. Turun kaupungin omistama yhtiö tunnetaan markkinointinimellä Arkea. 

Hallitus päätti kokouksessaan myös hankkia 8010 kappaletta Arkean osakkeita noin 103 000 euron arvosta. Osakkuuden turvin sairaanhoitopiiri saa paikan Arkean hallituksessa ja pystyy näin osallistumaan yhtiön ohjaukseen. Osakassopimuksen mukaan sairaanhoitopiiri pysyy osakkaana niin kauan, kuin se ostaa Arkealta palveluja vähintään nykyistä palvelumäärää vastaavasti. Asiakassuhteen päättyessä sairaanhoitopiirillä on oikeus luopua osakkeistaan kauppahintaa vastaavaan hintaan. 

Liiketoiminnan siirron kauppahinta on 2,1 miljoonaa euroa, joka muodostuu sairaanhoitopiirin ravintohuollon käyttö- ja vaihto-omaisuuden kirjanpitoarvoista sekä liiketoiminnan arvioidusta arvosta. 

Henkilöstön osalta perusperiaatteena on, että kenenkään siirtyvän työtekijän työsuhteesta johtuvat edut eivät voi heiketä luovutuksen seurauksena. 

Liikkeenluovutuksen toteuttamiseen liittyy hallituksen hyväksymät liiketoiminnan kauppakirja, vuokrasopimus sekä palvelusopimus ja siihen kuuluva palvelukuvaus. 

Kauppakirjan mukaan liikkeenluovutus tulee voimaan 1.1.2014. Kauppakirjalla Arkea sitoutuu ottamaan palvelukseensa sairaanhoitopiirin noin 200 työntekijää vanhoina työntekijöinä. Joitakin esimiestason henkilöitä jää sairaanhoitopiiriin hoitamaan ravintopalvelujen osto- ja laatutehtäviä sekä yhdyshenkilöiksi. 

Ruokahuoltopalveluita koskeva sopimus kestää seitsemän vuotta ja siihen liittyy kolmen vuoden optio-oikeus. Palvelusopimuksella Arkea sitoutuu investoimaan sairaanhoitopiirin kylmävalmistukseen 1.4–1.7 miljoonaa euroa. Sopimuksessa määritettyjen suoritehintojen arvioidaan tuottavan sairaanhoitopiirille noin miljoonan euron vuotuisen säästön verrattuna nykyisiin kustannuksiin. 

Vuokrasopimuksella sairaanhoitopiiri vuokraa Arkealle omistamansa keittiö-, ruokasali- ja kanttiinitoiminnan tilat. Vuokra-aika on sama kuin palvelusopimuksen kesto. Sopimuksen mukaan sairaanhoitopiiri saa vuokratuloa noin 1,6 miljoonaa euroa vuodessa. Se ei kuitenkaan ole puhdasta nettotuloa, koska sairaanhoitopiiri muun muassa maksaa kyseisten tilojen energia- ja vesilaskut. 

Hallitus kokoontuu strategiaseminaariin tammikuussa 

Hallitus käsittelee kuntayhtymän valtuuston uuteen valmisteluun palauttamaa sairaanhoitopiirin strategiaa koko päivän mittaiseksi kaavaillussa seminaarissa. Sen jälkeen strategialuonnoksesta pyydetään lausunnot kaikilta jäsenkunnilta. Strategiaa käsitellään vielä laajasti myös sairaanhoitopiirin oman henkilökunnan keskuudessa.  

Hallitus päätti pyytää virkamiehiltä seuraavaan, 17.12. pidettävään kokoukseensa suunnitelman siitä, miten henkilöstön osallistuminen strategian jatkovalmisteluun mahdollistetaan. Oman strategiaseminaarinsa hallitus päätti pitää 14.1.2014.  

Muut esityslistalla olleet asiat hallitus päätti tai merkitsi tiedokseen esittelyiden mukaisesti. 


Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote kunnallisen hallintoelimen kokouksesta. Siinä pyritään kertomaan merkittävimmät kokouksessa tehdyt päätökset taustatietoineen, mutta ei välttämättä kerrota kaikista kokouksessa käsitellyistä asioista. Pöytäkirja julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi/