Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 24.6.2021 13.16

Turku-Tukholma-reitin Baltic Princessilla koronavirustartuntoja viime viikonloppuna

Avainsanat:

Viime viikonloppuna perjantain 18.6. illan ja lauantain 19.6. illan välisenä aikana Tallink Siljan Baltic Princessilla matkustaneiden joukosta on todettu useita koronavirustartuntoja.

Ensimmäiset tartunnat saatiin tietoon eilen keskiviikkona 23.6. ja tänään niitä on ilmennyt lisää. Tartuntoja on tähän mennessä todettu seitsemällä matkustajalla, jotka kuuluvat viiteen eri matkaseurueeseen. Näiden matkaseurueiden kesken ei ole todettu ilmeisiä yhteyksiä.

Tartuntaryppäästä on tehty ilmoitus THL:lle, ja Tallink Silja on tänään lähettänyt asiasta kertovan tekstiviestin aluksella tuolloin matkustaneille.

Koska tapauksia on todettu useissa toisiinsa liittymättömissä matkaseurueissa, on todennäköistä, että lisätartuntoja voi vielä tulla esiin. Sen vuoksi on tärkeätä, että kyseisellä laivavuorolla (lähtö Turusta 18.6. klo 20.15 Ahvenanmaan kautta Tukholmaan ja paluu Turkuun 19.6. klo 19.15) matkanneet noudattavat hyviä hygieniakäytäntöjä, seuraavat vointiaan ja hakeutuvat herkästi koronatestiin, mikäli heille ilmenee lieviäkin koronavirusinfektioon sopivia oireita.