Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 25.4.2022 13.16

Turun kaupungin gastroenterologian, endokrinologian, hematologian ja nefrologian toimintoja yhdistetään Tyksiin

Avainsanat:

Gastroenterologian, endokrinologian, hematologian ja nefrologian toiminnot yhdistetään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin (VSSHP) 1. toukokuuta 2022 alkaen. Käytännössä osa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan henkilöstöstä ja laitteista siirtyivät sairaanhoitopiiriin liikkeenluovutuksella.

Gastroenterologian ja hematologian toimintaa jatketaan Mäntymäen tiloissa, jotka VSSHP vuokraa Turun kaupungilta. Endokrinologian ja nefrologian poliklinikkatoiminnot siirtyvät Tyksin kantasairaalan tiloihin.

– Tavoitteena on yhdenmukaistaa toimintamallia ja parantaa sekä turvata tutkimuksen ja hoidon saatavuus. Lisäksi haluamme varmistaa potilaiden tasapuolisen aseman, hoidon laadun yhdenvertaisuuden sekä turvata erikoisalojen yhteistyön organisaatioiden välillä, kertoo Tyks Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikan toimialuejohtaja Arto Rantala.

Muutos liittyy sote-uudistuksen tavoitteisiin, joiden mukaisesti Turun kaupungin ja Tyksin erikoissairaanhoitoa on pyritty yhdistämään toiminnan sujuvoittamiseksi ja päällekkäisyyksien poistamiseksi.

– Jatkossa konsultaatiot ja lähetteet tulee ohjata Tyksin toimialueelle kuten muidenkin kuntien lähetteet, toimialuejohtaja Kaj Metsärinne Medisiiniseltä toimialueelta sanoo.

Yhteystietoihin muutoksia 

Ne potilaat, joilla on jo vastaanottoaika varattuna 1.5.2022 jälkeiselle ajalle, tulevat vastaanotolle sovittuna ajankohtana. Potilaaseen ollaan yhteydessä, mikäli vastaanottoaika vaihtuu. Tyks lähettää tekstiviestimuistutuksen varatusta ajasta. 

Gastroenterologian ja hematologian poliklinikoiden toiminta jatkuu entisissä tiloissa Mäntymäen sairaala-alueella (os. Kunnallissairaalantie 20). Endokrinologian ja nefrologian poliklinikoiden toiminta siirtyy U-sairaalaan (os. Kiinamyllynkatu 4–8) Tyksin vastaavien poliklinikoiden yhteyteen.

Liikkeen luovutuksen myötä poliklinikoiden puhelinnumerot muuttuvat. Uudet puhelinnumerot ovat käytössä toukokuun 2022 alusta lähtien:

  • Endokrinologian poliklinikka, p. 02 313 4301
  • Gastroenterologian poliklinikka, p. 02 313 9574
  • Hematologian poliklinikka p. 02 313 4695
  • Nefrologian poliklinikka p. 02 313 2003

Henkilöstö siirtyy kaupungin sairaalasta Tyksiin

Liikkeenluovutuksella sairaanhoitopiiriin siirtyy Turun kaupungilta uusia vakansseja gastroenterologian osalta 17 vakanssia, hematologian osalta 8 vakanssia sekä endokrinologian ja nefrologian osalta yhteensä neljä vakanssia.

 Siirto hyväksyttiin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksessa 29.3.2022.