Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 26.1.2016 12.16

Tyksin A-sairaalassa sijaitseva AD2-röntgen siirtyy väistötiloihin 15.2.2016 alkaen

Avainsanat:

Varsinais-Suomen kuvantamiskeskus tiedottaa 1/2016

Sisäilmaongelmien vuoksi Varsinais-Suomen kuvantamiskeskuksen (VSKK) AD2-röntgen (Kiinamyllynkatu 4-8) joudutaan sulkemaan 15.2 alkaen. Tilassa on alkamassa laaja peruskorjaus. Keuhko- ja luustokuvaukset,  ultraääni- ja tietokonetomografiatutkimukset siirtyvät 15.2.2016 mennessä  muihin VSKK:n yksiköihin.  Pahoittelemme toiminnan muutoksista aiheutuvaa haittaa.

A-sairaalan röntgenosastoa käyttäneitä polikliinisia potilaita kehotetaan pyytämään tutkimusaikaa ensisijaisesti asuin- tai työpaikkaansa lähinnä sijaitsevalta röntgenosastolta,  kun he itse tilaavat  tutkimusta tilauskeskuksesta tai lääkärin vastaanotolla ollessaan.

Lähettäviä yksiköitä pyydetään ohjaamaan polikliinisia  ajanvarauspotilaita aktiivisesti potilaan asuin- tai työpaikkaa lähinnä sijaitsevalle VSKK:n röntgenosastolle.

Tietokonetomografiatutkimusten osalta ajanvarausajat tulevat  vähenemään kantasairaalan alueella, mutta esim. VSKK:n Loimaan röntgen-osastolla on vapaita aikoja eikä parkkipaikkaa tarvitse etsiä.

Keuhko- ja luustokuvauksia pyydämme tilaamaan samalla periaatteella potilaan asuin- tai työpaikkaa lähinnä sijaitsevalta röntgenosastolta, joita ovat esimerkiksi aluesairaaloiden röntgenosastot.

A-sairaalan vuodepotilaat ja pyörätuolipotilaat kuvataan jatkossa UB2-röntgenissä.  Muut  A-sairaalan röntgenosastoa käyttäneet kantasairaalaan tutkimuksiin jäävät potilaat  kuvataan T-sairaalan röntgenosastoilla. Heidän  tietokonetomografia- ja ultraäänitutkimuksensa  tehdään TE4-röntgenosastolla.

Magneettitutkimukset

Magneettikuvauksia tehdään edelleen AD2-röntgenissä 29.4.2016 asti nykyisessä laajuudessaan, jonka jälkeen AD2-röntgenin magneettitutkimustoimintaa supistetaan ja osa näistä magneettitutkimuksista tehdään korvaavissa tiloissa. Näistä muutoksista tiedotetaan myöhemmin.