Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 10.3.2020 15.46

Tyksin synnytysvalmennusten suosio yllätti – tilaisuuksia tarjotaan lisää

Avainsanat:

Tyksin Naistenklinikka aloitti 9.3.2020 synnytysvalmennukset. Valmennusten suosio yllätti, sillä kaikki 14 ensimmäistä valmennuskertaa on jo varattu täyteen. Naistenklinikka lupaa järjestää lisää tilaisuuksia.

– Käymme valmennuksessa läpi alatiesynnytyksen kulkua, teemme osallistujien kanssa toiminnallisia harjoituksia sekä tuemme heidän omien voimavarojensa käyttöä ja valmistautumista synnytykseen, valmennuksen ohjaajana toimiva kätilö Minna Bergman kertoo.

Kuvassa kätilö ja synnyttäjä harjoittevat synnytystä.

Synnytysvalmennuksessa käydään läpi synnytyksen kulkua, tehdään toiminnallisia harjoituksia sekä tuetaan synnytykseen valmistautumista ja omien voimavarojen käyttöä(Kuva: Katri Haavisto, Tyks)

Bergmanin mukaan valmennus soveltuu kaikille odottajille riippumatta siitä, millaisia toiveita heillä on synnytyksen suhteen. Sopiva aika valmennuksille on raskausviikolta 32 eteenpäin.

Valmennus on kokonaisuus, joka koostuu kahdesta kahden tunnin käyntikerrasta.

– Valmennukseen voi varata ajat meidän nettisivuiltamme. Valmennustilaisuudet on varattu nyt täyteen, mutta lisäämme lähiaikoina uusia tilaisuuksia, joten sivua kannattaa seurata. Mahdollisille peruutuspaikoille voi ilmoittautua, Bergman kertoo.

Synnytysvalmennukseen sisältyy myös tutustuminen synnytysosastoon, joten valmennukseen osallistuvien ei tarvitse varata erillistä aikaa tutustumiskäynnille.

Synnytysosaston osastonylilääkäri Eeva Ekholm kertoo, että Naistenklinikka tarjoaa edelleen myös erillisiä tutustumiskäyntejä synnytyssairaalaan

– Noin tunnin kestävät tutustumiskäynnit on tarkoitettu ensisynnyttäjille tai aiemmin muualla synnyttäneille. Kätilö esittelee synnytysosaston tilat, kertoo synnytyksestä, lapsivuodeajasta, imetyksestä ja vauvan hoidosta, Ekholm kertoo.

Myös tutustumiskäynneille voi varata ajan Naistenklinikan nettisivuilta.

 

Lisätietoja:

Tyks Naistenklinikka