Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 8.11.2016 12.16

Yöpäivystys lopetetaan Loimaalla ja Uudessakaupungissa

Avainsanat:

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti kokouksessaan 8.11.2016 esityksen mukaisesti edellyttää, että Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitos lopettaa Tyksin Loimaan ja Vakka-Suomen sairaaloiden yöpäivystyksen niin nopeasti, kuin se on ostopalvelusopimuksen mukaan mahdollista ja toiminnallisesti järkevää, kuitenkin viimeistään 30.4.2017 mennessä.

Hallitus edellyttää, että lähisairaaloiden ilta-aikainen päivystys sekä riittävä keskitetty ja videopohjainen konsultaatiopalvelu turvataan lähisairaaloiden muun toiminnan vähenemisestä vapautuvalla resurssilla.

Päätöksessään hallitus edellyttää myös, että sille valmistellaan päätösesitys Tyks Vakka-Suomen ja Loimaan sairaaloiden leikkaustoiminnan keskittämisestä siihen hallituksen kokoukseen, joka seuraa terveydenhuoltolain muutoksen hyväksymistä.

Hallitus antoi kokouksessaan myös lausunnon sote- ja maakuntauudistusta koskevasta valtioneuvoston esitysluonnoksesta ja hyväksyi Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen vuosille 2017–2018.

 

 

 

 

Lisätietoja: Esityslistan § 145 (1 liite)

Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi.

Aiheesta myös: Vakka-Suomen sairaalan uusi rooli palvelee potilasta