Hyppää pääsisältöön

Hammaslääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella

Avainsanat:

Virka-ajan ulkopuolella alueellinen hammaslääkäripäivystys palvelee kaikkia Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asiakkaita.

Hoidon tarpeen kiireellisyyden arvioimiseksi päivystykseen otetaan aina yhteys ensin soittamalla numeroon 02 313 1564. Soittoajat ovat arki-iltoina klo 16.00–18.30, viikonloppuina ja arkipyhinä klo 8.30–11.00.

Näiden aikojen ulkopuolella iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä saa neuvontaa äkillisiin vaivoihin päivystysapunumerostamme 116117.

Päivystys on tarkoitettu tilanteisiin, joissa henkilö tarvitsee kiireellistä hoitoa.

  • Äkilliset turvotukset ja tulehdukset, erityisesti, jos on yleisoireita kuten kuumetta, suun avauksen rajoittuneisuutta, ihon punoitusta, nielemisvaikeutta tai muuta yleiskunnon laskua.
  • Voimakkaat suun ja leukojen alueen äkilliset särkytilat, joihin asianmukainen särkylääkitys ei vaikuta, eikä hoitoa voi siirtää seuraavaan aamuun.
  • Hampaiston, leukojen ja kasvojen vammat ja tapaturmat.
  • Hammashoitotoimenpiteiden jälkeiset komplikaatiot, kuten verenvuoto.

Kun päivystyshoidon kriteerit eivät täyty (esimerkiksi hampaan tai paikan lohkeama), henkilö ohjataan muualle, esimerkiksi käyttämään terveyskeskuksessa virka-aikana annettavia palveluja.

Alueellinen hammaslääkäripäivystys toimii T-sairaalassa, Tyks Akuutin tiloissa (Savitehtaankatu 1, Turku).

Toimipisteet

Hammaslääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella

Virka-ajan ulkopuolella alueellinen hammaslääkäripäivystys palvelee kaikkia Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kuntien asiakkaita.