Hyppää pääsisältöön

Kuvaverkkopalvelut

Avainsanat:

Puhelin: 02 313 3633
Faksi: 02 313 2957
Aukioloaika: arkisin klo 8–15.

Kuvantamistutkimusten kuvien siirto sähköisesti on mahdollista Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja useiden julkisten sekä yksityisten terveydenhuollon yksiköiden välillä. Potilaan tulee antaa lupa kuvien siirtoon. Jos toimijoiden välillä ei ole sähköistä yhteyttä, kuvat voidaan siirtää cd-/dvd-kuvatallenteen avulla. Potilas voi myös pyytää maksutta oman kuvantamistutkimuksensa tallennetta cd-/dvd-muodossa henkilökohtaiseen käyttöönsä. Tallennelähetyksiä koskevat tiedustelut tulee tehdä yllä olevaan numeroon.

Kuvaverkkopalvelut vastaa kuvantamistutkimusten kuvien tallennuksesta cd-/dvd-tallenteille ja niiden siirrosta hyvinvointialueen ulkopuolelle sekä muualla kuin Varsinais-Suomen hyvinvointialueella tehtyjen kuvantamistutkimusten tallentamisesta hyvinvointialueen kuvaverkkoon. Tämä tapahtuu potilaan ja/tai terveydenhuollon toimijan toimeksiantona.

Siirroista ja cd-/dvd-tallennuksista laskutetaan toimeksiantajaa (muu toimeksiantaja kuin potilas itse).

  • Yhden tutkimuksen sähköinen siirto maksaa 20 euroa. Samalla kerralla lähetettynä saman potilaan muiden kuvantamistutkimuksien lähetys maksaa 4 euroa/tutkimus.
  • Yhden kuvantamistutkimuksen tallennus cd:lle tai dvd:lle maksaa 25 euroa. Kahden tai useamman kuvantamistutkimuksen tallennus maksaa 50 euroa.

Kuvaverkkopalvelut toimittaa tallennelähetykset (cd- tai dvd-levyt) joko ykkösluokan postina tai postiennakolla (myös näihin liittyvät kulut tulevat toimeksiantajan maksettavaksi). 

Potilas voi lisäksi tilata maksuttomat kopiot omista kuvantamistutkimuslausunnoistaan ja potilaskertomuksestaan Tyks potilaskertomuskeskuksesta.