Hyppää pääsisältöön

Silmäpotilaan hoito- ja tutkimukset

Avainsanat:

Sivulta löydät tietoa silmäpotilaan hoitamisesta Tyksin silmäosastolla.

Lääkärinvastaanotto

Silmäosaston lääkärin vastaanotto toimii osaston yhteydessä olevassa tutkimushuoneessa. Osastohoidossa olevat potilaat tutkitaan yleensä päivittäin.

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä päivystävä silmälääkäri tutkii vuodeosastonpotilaat.

Lääkäri tutkii vastaanotolla toimenpidearvioon tulevia potilaita sekä leikkauksen jälkeisiä kontrollipotilaita. Hän tekee tarpeen mukaan lähetteen näönkuntoutusohjaajalle arvioituaan kokonaistilanteesi ja apuvälineiden tarpeellisuuden.

Hoitoaika

Hoitoaika vaihtelee yksilöllisesti silmätilanteesi mukaan. Osastohoidossa oleva leikattu potilas voi päästä kotiin leikkauspäivänä tai hoitojakso voi kestää esimerkiksi kolme vuorokautta.

Tulehdus- tai traumapotilaan hoitojakson pituuteen vaikuttaa muun muassa päivittäisen seurannan ja suonensisäisen lääkityksen tarve.

Päiväkirurginen potilas kotiutuu pääsääntöisesti toimenpidepäivänä.

Sairasloma

Voit saada sairaslomatodistuksen työantajaa varten kotiuttavalta lääkäriltä yksilöllisen tarpeen mukaan. Tarvittaessa sairaslomaa jatketaan poliklinikkakäynneillä kuntoutumisesi mukaan.

Jälkitarkastus

  • Lääkäri seuraa leikatun silmän toipumista määräajoin.
  • Lääkäri määrää jälkitarkastuksen ajankohdat ja jatkotutkimukset silmätilanteesi mukaan. On tärkeää, että käytte niissä suunnitelman mukaan.
  • Yleensä ensimmäinen jälkitarkastus on 1–2 viikon kuluttua lasiaisleikkauksesta. Tämän jälkeen jälkitarkastukset ovat 3–4 viikon kuluttua ja 2 kk kuluttua leikkauksesta. Ensimmäinen jälkitarkastus on osaston tutkimushuoneessa ja ajan saat ennen kotiutumista.
  • Varaa käynnille aikaa 1,5–3 tuntia. On mahdollista, että silmään tehdään kuvantamistutkimuksia, kuten silmäpohja- tai OCT-kuvaus, silmän etuosavalokuvaus, näkökenttätutkimus sekä ultraäänitutkimus käyntipäivänäsi.
  • Omaiset tai läheiset ovat tervetulleita mukaan jälkitarkastuskäynneille.

Toimenpiteen ja kontrollikäyntien hinnat

Leikkauksen hinta sisältyy sairaalan hoitopäivämaksuun. Hoitoaika sairaalassa on 1–3 päivää leikkauksesta toipumisen mukaan ja sitä pidennetään tarpeen mukaan.

Polikliinisia kontrolleja tulee tarpeen mukaan ja niistä peritään poliklinikkamaksu.

Hoitomaksuista tulee lasku kotiin. Katso asiakasmaksut.

Epikriisi eli selostus taudin kulusta ja hoidosta sekä jatkosuunnitelmasta tulee kanta-palveluun. Halutessasi se lähetään sinulle kotiin kirjallisena, jos olet maininnut asiasta hoitavalle lääkärille. ​

Toimipisteet

Silmäosasto

Tyksin silmäklinikan vuodeosasto tarjoaa laajasti silmätautien erikoissairaanhoidon palveluja aikuis- ja lapsipotilaille Varsinais-Suomen alueella.