Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Kaskenlinnan sairaala
Vähäheikkiläntie 3
Turku
4. kerros, C-siipi

Postiosoite

20700 Turku

Aukioloajat

Yksikkö on avoinna ympäri vuorokauden. Potilas voi tulla osastolle mihin vuorokaudenaikaan tahansa oireiden vaikeutuessa ja kunnon heikentyessä.

Saattohoidon tukiosasto on palliatiivisen hoidon yksikkö, jossa kaikille potilaille on tehty palliatiivinen hoidonrajaus ja/tai saattohoitopäätös.

Osastolla on yhteensä 20 potilaspaikkaa. Potilaat tulevat yksikköön hyvin monista eri terveydenhuollon yksiköistä ja toimintaympäristöistä tai suoraan kotoa. Yksikkö toimii ns. tukiosastona kaikille kotisaattohoidon potilaille eli saattohoitokoordinaattoreiden hoidossa oleva potilas voi etukäteen esimerkiksi puhelimitse sopimalla tulla osastolle mihin vuorokaudenaikaan tahansa oireiden vaikeutuessa ja kunnon heikentyessä.

Palliatiivisten potilaiden hoitotyössä korostuu kokonaisvaltaisuus, aito kohtaaminen sekä aktiivinen oirehoito. Potilaita pyritään hoitamaan yksilöllisesti keskittyen jäljellä olevaan elämään ja elämänlaatuun. Tarkoituksena on turvata mahdollisimman oireeton ja hyvä loppuelämä huomioiden potilaan tarpeet ja toiveet.

Omaiset ovat tärkeä osa potilaan elämää ja hyvinvointia, minkä vuoksi esimerkiksi saattohoitopotilaiden omaiset voivat yöpyäkin potilaan vierellä, samassa huoneessa.

Keskustelemme mielellämme kaikesta hoitoon liittyvistä asioista ja pyrimme pitämään omaiset ajan tasalla potilaan voinnista ja tuemme tässä elämäntilanteessa – joko paikan päällä tai puhelimitse. Lääkärin tavoittaa parhaiten jättämällä soittopyynnön. Omaiset voivat halutessaan osallistua myös lääkärinkierrolle sopimalla asiasta henkilökunnan kanssa. Toivomme omaisten valitsevan keskenään yhden yhteyshenkilön, jonka kanssa keskustelemme potilaan asioista ja hän voi sitten edelleen tiedottaa muita omaisia.

Sairaalat