Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Halikon sairaala
Märyntie 1
Märynummi
Toivola-rakennus, 1. kerros

Postiosoite

25250 Märynummi

Psykoosiosasto P2 on 12-paikkainen suljettu akuuttihoidon osasto. Tutkimme ja hoidamme 18–69-vuotiaita potilaita, joiden psyykkinen vointi vaatii sairaalahoitoa. Hoitoon tulon syynä voivat olla psykoosioireet tai psykoosisairaus.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Hoidamme potilaita vapaaehtoisesti tai potilaan tahdosta riippumatta. Mielenterveyslaki määrittelee, milloin tahdosta riippumaton hoito on tarpeen.

Tutkimukset ja hoito suunnitellaan potilaan kanssa hoitoneuvotteluissa, johon osallistuvat lääkäri ja hoitaja sekä tilanteen mukaan potilaan tukiverkosto, kuten läheiset tai avohoidon työntekijä. Potilasta hoitaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu lääkäreitä, hoitohenkilökuntaa, psykologi ja toimintaterapeutti.

Hoidon aikana seuraamme potilaan psyykkistä ja fyysistä vointia sekä selvitämme elämäntilannetta. Keskeistä hoidossa on omahoitajatyöskentely, perheen huomiointi ja lääkehoito. Jokaiselle potilaalle valitaan hoitojakson alussa kaksi omahoitajaa. Omahoitajat tukevat potilaan toipumista keskustelemalla hänen kanssaan, huomioimalla häntä sekä antamalla tietoa sairaudesta ja sen hoidosta. Potilaan tarpeen mukaan hoitoon voi kuulua myös psykologisia tutkimuksia ja toimintaterapiaa.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme hoidon laadun parantamiseksi. Voit jättää meille hoidosta palautetta.

Sairaalat