Hyppää pääsisältöön

Infektioidentorjuntayksikkö

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks kantasairaala, rakennus 9
Kiinamyllynkatu 4-8
Turku
4. kerros

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Yksikkömme toimii sairaalahygienian edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Tehtäviimme kuuluu Varsinais-Suomen alueella olevien sairaaloiden, terveyskeskusten ja muiden laitosten sairaalainfektioiden seuranta ja ehkäisy.

Seuraamme tartuntatautitilannetta Varsinais-Suomen alueella ja koordinoimme tartuntatautiepidemioiden hoitoa ja torjuntaa alueella.

Työmme pääpaino on hoitoon liittyvien infektioiden (sairaalainfektioiden) seurannassa ja ehkäisyssä sekä epidemioiden tunnistamisessa ja hallinnassa. Yksikkömme järjestää alan koulutusta ja antaa konsultaatiopalveluja.

Lisäksi teemme infektioiden torjuntaan liittyvää kehittämis- ja tutkimustyötä.

Olemme tuottaneet potilaita varten sairaalahygieniaa ja infektioiden torjuntaa varten ohjeita, jotka löytyvät Hoito-ohjeet.fi-sivustolta.

Henkilökunnan vastuualueet

Ylilääkärimme vastaa hyvinvointialueen alueen tartuntatautien ja sairaalainfektioiden seurannasta ja valvonnasta. Infektiolääkärimme vastaa pääsääntöisesti infektiokonsultaatioista.

Infektioyhdyshenkilöt

Jokaisessa yksikössä on nimettynä yksi tai kaksi infektioyhdyshenkilöä, joista Infektioidentorjuntayksikkö pitää luetteloa. Muutokset infektioyhdyshenkilöissä ilmoitetaan Infektioidentorjuntayksikön osastonsihteerille.

Tutustu myös sairaalahygieniaa ja infektioiden torjuntaa koskevaan ohjeistoon, joka löytyy Hoito-ohjeet.fi-sivustolta.

Sairaalat