Hyppää pääsisältöön

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Kaskenlinnan sairaala
Vähäheikkiläntie 3
Turku
3. kerros D-siipi

Postiosoite

20700 Turku

Kuntoutusosaston toiminta keskittyy vaativaan neurologisten sairauksien sekä tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien kuntoutukseen.

Palvelumme koostuvat aikuispotilaiden moniammatillisen kuntoutuksen vuodeosasto- ja poliklinikkapalveluista. Osastolla on 16 ympärivuorokautista kuntoutujapaikkaa, kaksi päiväkuntoutujapaikkaa sekä selkäydinvammapoliklinikka. Potilaamme saapuvat osastojaksolle lääkärin lähetteellä suunnitellusti. Lääkärin lähete tarvitaan kiireettömään erikoissairaanhoitoon, lähete voidaan kirjoittaa terveyskeskuksessa, työterveydessä tai yksityislääkärillä. Osa potilaistamme siirtyy osastolle suoraan Tyksin akuuttiosastoilta, erityisesti Neurokeskuksesta.

Toimintamme pääpaino on toimintakyvyn arvioinneissa ja sairastumisen tai vammautumisen alkuvaiheen tehostetussa kuntoutuksessa. Osastolla toteutetaan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta neurologisille (esim. aivoverenkiertohäiriöt ja aivovammat) sekä fysiatrisille potilaille (esim. TULES oireiset, pitkäaikainen kipu, selkäydinvamma, amputaatiot).

Osaston toiminta on moniammatillista, henkilöstöön kuuluvat: neurologi, fysiatri, sihteeri, lähi- ja sairaanhoitajia, fysioterapeutteja, toimintaterapeutti, puheterapeutti, sosiaalityöntekijä ja kaksi psykologia (mahdollisuus neuropsykologiseen arvioon). Kuntoutusohjaajat ovat osastolla tavattavissa. Kuntoutumista edistävä hoitotyö on toiminnassa keskeisessä roolissa.

Osastolla on mahdollisuus intensiiviseen kävelyharjoitteluun Lokomat- ja Andago- kävelyrobottien tuella.

Osastomme on osa Tyks Neurokeskusta.

Tervetuloa kuntoutusosastolle!

Ohita video

Upotettua sisältöä ei voida näyttää, koska olet kieltänyt evästeiden käytön.

Sairaalat