Hyppää pääsisältöön

Psykiatrian kuntoutustyöryhmä

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Kupittaan sairaala-alue, Rakennus 38
Kurjenmäenkatu 4
Turku
B-rappu, 3. kerros

Postiosoite

20700 Turku

Aukioloajat

Ma–To 8.00–15.30
Pe 8.00–15.00

Turun kuntoutustyöryhmän hoidon piiriin kuuluvat 18-69-vuotiaat, ensisijaisesti Turun asukkaat. Hoitoon tulon syynä on usein psykoosisairaus.

Hoidon tavoitteena on ehkäistä psykoosin uusiutuminen ja auttaa potilasta löytämään voimavaransa arjessa. Kuntoutuksen avulla pyritään tukemaan ja parantamaan potilaan kokonaisvaltaista toimintakykyä ja elämänhallintaa.  

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Hoidon aikana tutkimme potilaan psyykkistä ja fyysistä vointia sekä selvitämme elämäntilannetta. Hoitoneuvotteluissa sovimme yhdessä potilaan kanssa yksilölliset hoitomenetelmät. Omaiset ja läheiset otamme mielellämme mukaan hoidon suunnitteluun ja toteutukseen. Potilasta hoitaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu lääkäreitä, hoitohenkilökuntaa, psykologi, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, askartelunohjaaja, fysioterapeutti ja liikunnanohjaaja. 

Työryhmän hoitomenetelmiä ovat omahoitajatyöskentely, lääkehoito, toimintakykyä ja elämänhallintaa parantavat yksilö-, perhe- ja ryhmätoiminnat sekä kotikäynnit ja verkostotapaamiset. Potilaan tarpeen mukaan hoitoon voi kuulua psykologisia tutkimuksia, toimintaterapiaa tai psykofyysistä fysioterapiaa. Annamme myös palveluohjausta ja tukea koulutus- ja työsuunnitelmissa. Tarvittaessa teemme yhteistyötä perusterveydenhuollon, oppilas- ja työterveyshuollon, sosiaalitoimen ja kolmannen sektorin kanssa.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme hoidon laadun parantamiseksi. Voit jättää palautetta täyttämällä potilaspalautelomakkeen

Sairaalat