Hyppää pääsisältöön

Kehitysseurantavastaanotto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
2. Kerros, L-lohko (B-hissit).

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Kehitysseurantavastaanotto PN1L

Ma–Pe 11.30–12.30

Aukioloajat

Ma–To 8.00–16.00
Pe 8.00–12.00

Hengitystukivastaanotto PN5L

Ti 11.30–12.30
To 11.30–12.30

Aukioloajat

Vastaanotto ti ja to iltapäivä.

Hoitajavastaanotto PN1H

Ma–Pe 11.30–12.30

Aukioloajat

Vastaanotto päivittäin aamupäivisin.

Kehitysseurantavastaanotolla (PN1L) seuraamme kasvun ja/tai kehityksen suhteen tukea tarvitsevia lapsia kotiutumisen jälkeen.

Seurannan tavoitteena on lapsen normaali kasvu ja kehitys, sekä vanhempien jaksamisen tukeminen. Alle 32 raskausviikolla ja/tai alle 1500g painavina syntyneitä pikkukeskosia seuraamme kahden vuoden ikään, 32–34 rvk:lla syntyneet kävelyvalmiuteen asti. Yli 34 rvk:lla syntyneitä lapsia seuraamme yksilöllisen tarpeen mukaan.

Kehitysseurantavastaanoton työryhmässä on lastenlääkäri, fysioterapeutti ja sairaanhoitaja. Käynneillä arvioimme lapsen kasvuun, kehitykseen, terveydentilaan, ravitsemukseen, nukkumiseen, yleiseen hyvinvointiin ja vanhempien jaksamiseen liittyviä asioita. Tarvittaessa konsultoimme eri erikoisaloja ja käynnillä voi olla mukana myös esim. neurologi, ravitsemus- tai puheterapeutti.

Vastaanoton pituus on 45-60 min. Kaiken ikäisten lasten käynteihin voi liittyä esim. kuvantamistutkimuksia tai verinäytteidenottoa.

HUOM! Jos lapsi on sairastunut vesirokkoon tai muuhun tarttuvaan tautiin, olkaa yhteydessä hoitajaan. Vastaanotoille ei pidä tulla tartuttavana.​

Kehitysseurantakäyntien välillä perheet voivat olla meihin yhteydessä puhelimitse.​ Puheluihin vastaa hoitaja konsultoiden tarvittaessa eteenpäin. 

Toimimme yhteistyössä neuvoloiden kanssa. Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Sairaalat