Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten endokrinologinen vastaanotto

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
2. kerros, M-lohko, B-hissit

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Aikojen peruminen ja siirtäminen sekä muut akuutit asiat

Ma–Pe 8.00–8.45, 14.45–15.15

Aukioloajat

Ma–Pe 8.00–15.30

Meillä tutkitaan ja hoidetaan 0–16-vuotiaiden lasten ja nuorten kasvuun, fyysiseen kehitykseen, hormonitoimintaan ja aineenvaihduntaan liittyviä sairauksia. Joitakin potilaita, joilla on harvinainen aineenvaihduntasairaus, seurataan meillä vielä aikuisena.

Käynneillä seuraamme kasvua ja kehitystä, sekä terveydentilaa. Tarvittaessa jo lähetteen perusteella tehdään lisäselvitelyjä, esimerkiksi otetaan verikokeita ja tehdään kuvantamistutkimuksia.Usein lähettämisen johtaneen syyn taustalla on normaalin kasvun ja kehityksen vaihtelu, eikä pitkäaikaista seurantaa erikoissairaanhoidossa tarvita. Mikäli todetaan hormonitoiminnan häiriö, seuranta meillä lastenendokrinologian poliklinikalla jatkuu yleensä murrosiän yli.

Hoitaja ohjaa tarvittaessa lääkkeiden annostelussa ja käytössä. Käynnillä voi olla mukana myös esim. ravitsemusterapeutti.

Suurimpia potilasryhmiämme ovat kilpirauhassairaudet, murrosiän kehityksen häiriöt ja muut kasvuhäiriöt. Hoidamme myös lapsia, joilla on kromosomipoikkeavuuksista tai oireyhtymistä johtuvia kasvun ja kehityksen häiriöitä sekä lapsia, joilla on synnynnäisiä aineenvaihduntasairauksia. Joitakin potilaita, joilla on harvinainen aineenvaihduntasairaus, seurataan meillä vielä aikuisena.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.

Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Sairaalat