Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten diabeteskeskus, Majakkasairaala

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Tyks Majakkasairaala

Käyntiosoite

Tyks Majakkasairaala
Savitehtaankatu 5
Turku
2. Kerros, K-lohko (B-hissit).

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

Aukioloajat

Ma–To 8.00–15.30
Pe 8.00–14.00

Soittoaika (aikojen peruminen ja siirtäminen sekä muut akuutit asiat)

Ma–Pe 8.00–8.45, 14.45–15.15

Meillä hoidetaan alle 16–vuotiaana diabetekseen sairastuneita lapsia ja nuoria.

16-18 ikävuoden jälkeen potilaamme siirtyvät jatkohoitoon aikuisvastaanotoille yksilöllisesti tilanteen mukaan. Suurin osa potilaistamme sairastaa tyypin 1 diabetesta eli insuliinipuutosdiabetesta.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.

Käynneillä seurataan kudossokeritasapainoa, mitataan pitkäaikaisverensokeri sekä seurataan kasvua ja kehitystä sekä terveydentilaa. Käynnin kesto on 45-75 minuuttia. Olemme opetussairaala ja vastaanotolla voi olla läsnä alan opiskelijoita.

Jokaiselle diabetesta sairastavalle lapselle pyrimme löytämään sopiva hoitomuoto ja lapselle/nuorelle ja perheelle annetaan omahoidonohjausta ja tukea diabeteksen hoitoon eri ikävaiheissa.

Diabetestyöryhmään kuuluvat lisäksi ravitsemusterapeutti, kuntoutusohjaaja ja psykiatriset hoitajat, joiden tapaamisia sovitaan tarpeen mukaan vastaanottokäyntien yhteyteen.

Lasten ja nuorten diabeteskeskuksessa hoidamme noin 450 0-18-vuotiasta lasta ja nuorta, joista suurimmalla osalla on tyypin 1 diabetes. Lisäksi meillä on hoidossa tyypin 2 diabetesta sairastavia lapsia ja nuoria, sekä lapsia ja nuoria, joilla on jokin harvinaisempi diabeteksen muoto.

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Lasten ja nuorten diabeteskeskus toimii myös Salon ja Vakka-Suomen sairaaloissa.

Sairaalat