Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten diabeteskeskus, Uusikaupunki

Avainsanat:

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks Vakka-Suomen sairaala
Terveystie 2
Uusikaupunki

Postiosoite

PL 12
23501 Uusikaupunki

Meillä hoidetaan alle 16–vuotiaana diabetekseen sairastuneita lapsia ja nuoria.

16-18 ikävuoden jälkeen potilaamme siirtyvät jatkohoitoon aikuisvastaanotoille yksilöllisesti tilanteen mukaan. Suurin osa potilaistamme sairastaa tyypin 1 diabetesta eli insuliinipuutosdiabetesta.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.

Käynneillä seurataan kudossokeritasapainoa, mitataan pitkäaikaisverensokeri sekä seurataan kasvua ja kehitystä sekä terveydentilaa. Käynnin kesto on 45-75 minuuttia. Olemme opetussairaala ja vastaanotolla voi olla läsnä alan opiskelijoita.

Jokaiselle diabetesta sairastavalle lapselle pyrimme löytämään sopiva hoitomuoto ja lapselle/nuorelle ja perheelle annetaan omahoidonohjausta ja tukea diabeteksen hoitoon eri ikävaiheissa.

Diabetestyöryhmään kuuluvat lisäksi ravitsemusterapeutti, kuntoutusohjaaja ja psykiatriset hoitajat, joiden tapaamisia sovitaan tarpeen mukaan vastaanottokäyntien yhteyteen.

Lasten ja nuorten diabeteskeskuksessa hoidamme noin 450 0-18-vuotiasta lasta ja nuorta, joista suurimmalla osalla on tyypin 1 diabetes. Lisäksi meillä on hoidossa tyypin 2 diabetesta sairastavia lapsia ja nuoria, sekä lapsia ja nuoria, joilla on jokin harvinaisempi diabeteksen muoto.

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Sairaalat