Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 14.10.2020 16.47

Hyvinvoiva henkilöstö vaikuttaa positiivisesti asiakaskokemukseen

Avainsanat:

Sairaanhoitopiirin uuden henkilöstöjohtajan mielestä asiakkaan hyvä palvelu syntyy sen kautta, että henkilöstö voi hyvin. Yrityselämässä työskennellyt Saija Stenbacka suhtautuu nöyrästi uuteen työmaailmaansa, jota hän pitää arvojensa mukaisena.

Saija Stenbacka nojaa muuriin, vieressä kasvaa punaiseksi muuttunut villiviini.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Saija Stenbacka aloitti työnsä uuden strategiakauden sekä sote-uudistuksen kynnyksellä.

Stenbacka, 52, aloitti syyskuussa sairaanhoitopiirissä, joka on yli 8000 ihmisen työpaikka.

– Sairaanhoitopiirillä on suuri yhteiskunnallinen vastuu. Toimintamme koskettaa valtavaa määrää ihmisiä. Suhtaudun hyvin nöyrästi mutta samalla suurella intohimolla omaan tehtävääni, hän sanoo.

Sairaanhoitopiiriin hän tuli Finnairilta, jossa hän työskenteli henkilöstöjohtajana vastuualueenaan Työhyvinvointi ja henkilöstöanalytiikka. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa erilaisissa johtotehtävissä Metsossa ja Nokialla.

Stenbacka on huomannut sairaanhoitopiirin ihmisissä samaa omistautumista kuin viime työpaikassaan, jossa myös ihmisillä on pitkiä uria ja työntekijöitä useammassa polvessa.

– Ihmisiä yhdistää tietynlainen syvä kutsumus, halu pyrkiä parempaan asiakkaan parhaaksi, hän pohtii.

Tiedon pohjalta päätökset

Matemaattis-luonnontieteellisiä tieteenaloja sekä pedagogiikkaa opiskellut Stenbacka kuvaa itseään analyyttiseksi ja ratkaisukeskeiseksi ihmiseksi. Ajankohta on hänen mielestään erinomainen liittyä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin: sairaanhoitopiirin seuraavaa strategiaa rakennetaan parhaillaan ja sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus on valmistella.

– Haluan edistää avoimen dialogin ja positiivisen kulttuurin muutosta. Oma tapani on tehdä sitä vuorovaikutuksessa ihmisen kesken. Kuten eräs entinen esimieheni sanoi, kulttuurin muutos tapahtuu kahvikuppi kerrallaan. Minulle tämä tarkoittaa kohtaamisia ja keskusteluja arjessa koko henkilöstömme kanssa, hän sanoo.

Sairaanhoitopiirin johtaja Matti Bergendahl pitää henkilöjohtajaa keskeisenä meneillään olevassa murroksessa. Vaikka uudet ja modernit työtilat ja laitteet ovat tärkeitä, sairaanhoitopiiri haluaa jatkossa painottaa aiempaa enemmän henkilöstöasioita sekä johtamisen ja esimiestyön kehittämistä.

– Olen todella tyytyväinen, että olemme saaneet Saijan johtamaan sairaanhoitopiirin HR:n seuraavaan vaiheeseen. Hän tuo meille uudenlaisia näkemyksiä erilaisilta toimialueilta, Bergendahl sanoo.

Kaikilla samat perustarpeet

Kansainvälisessä toiminnassa Stenbacka huomasi, että ihmisten perustarpeet ovat samat, kulttuurista, eettisestä vakaumuksesta, iästä ja työstä riippumatta.

– Ihmisillä on pohjimmiltaan aina perustarve olla hyväksytty, saada työlleen arvostusta, kokea oikeudenmukaisuutta ja nähdä mahdollisuus kehittyä, hän sanoo.

Turusta Saijalle on jäänyt hyvät muistot opiskeluajoilta. Myös sen jälkeen Turku ja etenkin Ruissalo ovat olleet mieluisia vapaa-ajan kohteita luontokuvauksen ja koirien harrastajalle.

– Tässä työpaikassa yhdistyy monta intohimoani, hän sanoo hymyillen.


Teksti: Suvi Vainio

Kuva: Harri Falck