Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 24.8.2020 16.47

Päivystyksen aukioloajat Loimaan ja Uudenkaupungin alueilla muuttuvat 1.9.2020

Avainsanat:

Loimaan ja Uudenkaupungin päivystystoimipisteiden aukioloaika lyhenee 2 tunnilla 1.9.2020 alkaen. Syyskuun alusta päivystys on auki päivittäin kello 8.00–20.00.

Abulanssi Tyls Loimaan sairaalan-ppäivystyksen oven edessä.

Kuvassa näkyy Tyks Loimaan sairaalan päivystyksen sisäänkäynti. Kuva: Talvikki Härmä.

Aukioloaikojen lyhentämisen perusteina on pidetty toimipisteiden vähentyneitä käyntimääriä sekä kuntien taloudellista tilannetta.

  Kohdistamme resursseja sinne, missä on enemmän tarvetta kuitenkin niin, että pystyisimme mahdollisimman hyvin turvaamaan päivystyspalvelut myös lähisairaaloiden alueilla. Tavoitteena on, että vähennämme lääkärien päivystyksen ostopalvelua ja lisäämme asteittain Tyks Akuutin akuuttilääkäreiden työtä näissä toimipisteissä Tyks Akuutin toimitusjohtaja Sirpa Rantanen sanoo.

Päivystys on tarkoitettu kiireellisen avun tarpeeseen. Kiireellisyys tarkoittaa, että hoitoa ei voi terveyttä vaarantamatta siirtää seuraavaan päivään. Ennen päivystykseen lähtöä on tärkeää soittaa puhelinneuvontaamme tai arvioida päivystyksen nettisivuilta löytyvän Omaolo-sovelluksen (omaolo.fi) avulla, millaista hoitoa tarvitset.

Hätätilanteessa soita 112

Hätätilanteessa ja välittömässä avuntarpeessa soitetaan aina 112. Välitöntä apua tarvitaan henkeä uhkaavissa tilanteissa. Esimerkiksi, jos läheinen ei hengitä tai häntä ei saa hereille. Myös hengityksen ja puhumisen vaikeus tai rintakipu, johon liittyy kylmä hiki ja voimattomuus, voivat olla merkkejä äkillisesti alkaneesta sairaudesta.

Tyksin T-sairaalassa ja Salon sairaalassa toimii alueen yhteispäivystys ympärivuorokautisesti.

Lääkekaappi kotona kuntoon

Haluamme muistuttaa, että kaikkien terveysongelmien takia ei tarvitse lähteä päivystykseen. Reseptien uusimisessa ja sairausloman tarpeessa palvelee oma terveyskeskus.