Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 15.6.2021 16.47

Tyksin kantasairaalan laboratorion näytteenottopalvelu keskitetään T-sairaalaan

Avainsanat:

Turun yliopistollisen sairaalan vuoronumerolla toimiva laboratorion näytteenotto on perjantaista 18. kesäkuuta lähtien keskitetysti T-sairaalassa. Palvelua sujuvoittaa esimerkiksi viisi nopean näytteenoton vastaanottopistettä.

Naisen sylissä lapsi, jolta hoitaja ottaa näytettä käsivarresta.

Tyks lisää palvelupisteitä T-sairaalan vuoronumerolla toimivaan näytteenottoon, koska yleinen näytteenotto A-sairaalassa päättyy 18. kesäkuuta. A-sairaalassa työskennellyt laboratoriohenkilöstö siirtyy osaksi T-sairaalan palvelua, joka kasvaa yhdellä näytteenottohuoneella.

Näytteenoton sujuvoittamiseksi on tarjolla viisi nopean näytteenoton pistettä. Niin sanotussa ketterässä palvelussa otetaan verinäyte, mutta ei muita näytteitä. Lisäksi alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille on avattu oma vuoronumerolinjansa.

– Pyrimme useilla keinoilla sujuvoittamaan asiakkaiden palvelua. Haasteena on suuri vaihtelu vuoronumerolla tulevien asiakkaiden määrässä. Ensisijaisesti kantasairaalan näytteenoton on tarkoitus palvella sairaalan vastaanottojen potilaita. Vapaasti vuoronumerolla ilmoittautuminen tuo meille kuitenkin myös muita potilaita Turun alueelta, Tyks Laboratorioiden määräaikainen vastuualuejohtaja Pia Leino kuvaa. 

T-sairaalassa laboratorion odotustilaa on laajennettu ja vuoronumeron näyttötaulu lisätty kauemmaksi, jotta asiakkaat voivat istua väljästi.

– Kehitämme toimintaa aktiivisesti asiakaspalautteen perusteella, ylihoitaja Maiju Manelius kertoo.

T-sairaalaan pääsee helposti

T-sairaalaan näytteenottoon on helppo tulla suoraan pääovesta.

– Keskitämme palvelumme T-sairaalaan, jossa saamme toimintaamme riittävästi tilaa ja henkilökuntaa. Pyrimme tiedottamaan A-sairaalassa asioivia potilaita muutoksesta, Manelius sanoo.

A-sairaalasta pääsee sisäkäytävää pitkin T-sairaalaan. 

Tyksin laboratorioiden alkukesä on vilkasta aikaa myös sen vuoksi, että ihmiset tulevat mielellään hoitamaan näytteenoton ennen lomaansa. Alkuviikon päivät ovat ruuhkaisimmat ajankohdat ympäri vuoden.